hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bukhat az ingatlanadó?

  • lapszemle

Jól megalapozott értékbesorolást kell kidolgoznia a kormánynak az új ingatlanadóhoz, az adózók ugyanis akár tömegével is megfellebbezhetik az adó kivetéséről szóló határozatokat, ha nem értenek egyet a tartalmával.

Egyelőre csak az ötlet szintjén ismert a kormány elképzelése a jövőre bevezetni tervezett egységes, számított értékalapú ingatlanadóval kapcsolatban, írja a Napi Gazdaság Online. Ezek szerint a jelenleg alkalmazott, többféle ingatlanokhoz kapcsolódó adó helyett egyetlen ilyen típusú terhet kellene fizetni, ami a nagy értékű ingatlanok esetében jelentős adóterhet is jelenthet majd, ám - legalábbis az ígéretek alapján - az átlag állampolgárok érdemben nem fizetnek majd többet, mint most. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy egykulcsos vagy sávos rendszerű lesz-e a modell, annyi valószínű, hogy az alsó kategóriában - már ha többsávú lesz - kevesebb mint egyszázalékos lesz az adó.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. kültag alkalmi munkavállalóként

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink