hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Vagyonosodási vizsgálat Sztojka ellen

  • MTI

Vagyonosodási vizsgálatot kért a rendőrség a veszprémi kézilabdásokra támadó csoport vezetői, mindenekelőtt Sztojka Iván ellen - írja a Népszabadság szerdai számában; a Magyar Nemzet Enying polgármesterét idézi, aki szerint hiba lenne, ha az APEH nem vizsgálna olyan látványos vagyongyarapodást, mint Sztojka Iváné.

Vagyonosodási vizsgálatot kért a rendőrség az APEH-től Sztojka Iván és más gyanúsítottak ellen - erősítette meg a Népszabadságnak Bencze József országos rendőrfőkapitány. Mint mondta, okkal feltételezhető e személyekről, hogy kizárólag bűncselekményből élnek. Az adóhivatal ezzel kapcsolatban a Népszabadság érdeklődésére annyit közölt: a rendőrség és a pénzügyőrség kérései a vagyonosodási vizsgálatok elrendelésekor elsőbbséget élveznek, ám sem a vizsgálat tényéről, sem annak eredményéről nem számolhat be a nyilvánosságnak. Ezzel közel egy időben Enying polgármestere, Tóth Dezső a Magyar Nemzetnek azt mondta: óriási hiba, hogy az APEH nem vizsgálja az olyan látványos vagyongyarapodásokat mint, Sztojka Iváné és más enyingi lakosoké. A Magyar Nemzet a gyilkosság kapcsán arról is ír, hogy a Veszprémben történtek miatt felvetődött Bencze József menesztése. A lap szerint Gyurcsány Ferenc e lépéssel hárítaná el magáról a felelősséget. Ám a Magyar Nemzet információi szerint Bencze Józsefet eddig nem érte különösebb kritika a párt illetve a frakció részéről. A lapnak egy vezető szocialista politikus azt mondta: ha a kormányfő valakivel el akarná vitetni a balhét, arra a legalkalmasabb a rendészeti miniszter lenne, hiszen Draskovicsot a szocialista képviselők jó rész nem szíveli.


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Gyed, harmadik ország

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink