hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Gyurcsány: marad az eva

  • MTI

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány egyelőre nem tervezi az eva és az ekho megszüntetését. A miniszterelnök a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: van ugyan ebben igazságtalanság, de megéri fenntartani, mert az eva és az ekho bevezetése sok embert hozott be az adórendszerbe.

A vagyoni adókkal kapcsolatos kérdésre azt mondta: meg kell fontolni ezek egységesítését. Emlékeztetett arra: a négyféle vagyoni adóból jelenleg 80 milliárd forint bevétele van az önkormányzatoknak, terveik szerint ennek nagyságrendje nem változna, és ugyanúgy a helyhatóságok kapnák a pénzt, mint eddig. Érdemes lenne úgy gondolkodni: azok vállaljanak többet, akiknek nagy vagyonuk van - fogalmazott, de "a nagy vagyon" mértékét egyelőre nem határozta meg.

Gyurcsány Ferenc kitért arra: a gyes-t és a gyed-et nem érintik az adóátalakítások.

Olvassa el itt, hogy mit mondott még Gyurcsány Ferenc!
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautóval kapcsolatos áfalevonás.

Nagy Norbert

adószakértő

Közhasznú tevékenység adómentessége

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink