hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Gyurcsány Ferenc: csökkenteni kell a munkaterheket

  • dr. Marosi Andrea

Érdemi adó- és járulékcsökkentésre van szükség - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy közgazdászokkal egyeztetett. Abban nincs vita, hogy elsősorban a munkára rakodó terheket kell csökkenteni.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a közgazdászok mindegyike azt javasolta, hogy hosszabb időszakra, 3-4 évre kell gazdasági- és társadalompolitikai programot alkotni, s hogy a kormány a választásoktól függetlenül mutassa be az ország számára a lehetőségeket és a tennivalókat. Ebben a periódusban, azért, hogy több lélegzethez jusson a gazdaság, érdemben kell csökkenti az újraelosztás és az adócentralizáció mértékét, ez pedig kiadáscsökkentést igényel - közölte Gyurcsány Ferenc.Az elindítandó változássorozat célja, hogy "Magyarország ebből a felfordulásból ne vesztesként, hanem győztesként jöjjön ki" - fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint a felszólalók mindegyike egyetértett ezzel. A kormányfő közölte: a cél elérésének alapvető eleme, hogy megváltozzon a foglalkoztatás több feltétele, emellett pedig folyamatosan biztosított legyen az ország hosszú távú finanszírozhatósága és stabilitása. Az egyik résztvevőt idézve Gyurcsány Ferenc azt mondta: fel kell oldani az elmúlt egy évtized Magyarországra jellemző ellentmondását, azt, hogy ami gazdaságpolitikailag szükséges lett volna, az sok esetben társadalompolitikailag, politikailag nem volt lehetséges. A miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését, mely szerint a kormány átfogó programot készít, s ez tekintettel lesz arra, hogy Magyarországnak egyensúlyi pályán kell maradnia.
    
A megbeszélésen Gyurcsány Ferenc mellett részt vett Veres János pénzügyminiszter és Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.A tanácskozáson ott volt Bauer Tamás, Békesi László közgazdász, Chikán Attila, a Corvinus Egyetem tanára, Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója, Heim Péter, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, Orbán Krisztián, az Oriens ügyvezető partnere, Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója, Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója, Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa, Róna Péter gazdaságtörténész, Surányi György, a CIB Bank Zrt. elnöke, valamint Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Letiltás további kamat számítása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink