hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adótörvények: az SZDSZ nemmel szavaz

  • MTI

Az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja egységesen úgy döntött, hogy nem szavazza meg a kormány által beterjesztett adó- és járuléktörvény-módosításokat - mondta Kóka János frakcióvezető hétfőn Budapesten, a testület ülése után.

Az SZDSZ egyúttal saját adótörvény-módosító javaslatokat nyújt be az Országgyűlésnek. Az adócsomagot a Liberális Gazdasági Kabinet készíti el.

Kóka János magyarázatként elmondta, hogy véleményük szerint a beterjesztett adótörvény-módosítások nem segítenek a vállalkozásokon, nem segítik a növekedést. Újságírói kérdésre hozzátette: döntésüket nem előzte meg nagy vita a frakción belül, hiszen azokat a módosító indítványaikat, amelyekkel valamennyit javítani tudtak volna az adójavaslatokon, már korábban leszavazta a parlament.Szintén újságírói felvetésre a frakcióvezető közölte: a költségvetés fő számait az adótörvény nem módosítja.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adott kölcsön kamata

Nagy Norbert

adószakértő

Kockázati életbiztosítás adózása

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink