hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A virtuális pénzpiac prosperál, adóznak a kínai online játékosok

  • hvg.hu

Megadóztatják a kínai online játékosokat és az aktív szörfölőket. A kínai adóhivatal a múlt héten jelentette be, hogy 20 százalékos jövedelemadóval sújtja a virtuális pénzbevételeket, írja a The Wall Street Journal.


A törvénykezés azokat az online játékosokat célozza meg, akik a hobbijukhoz szükséges virtuális pénzzel tudnak a játékokban részt vevő virtuális énjüknek, azaz avataraiknak jobb felszerelést vagy képességeket venni, illetve akik a kínai chat-rendszerek és portálok azon szolgáltatásait használják, amelyeknek működtetéséhez elengedhetetlen a virtuális pénz. Ilyen például a Tencent Holding által üzemeltetett QQ beszélgetőrendszer, amelynek használatával a begyűjthető "Q-érmékkel" online játékfejlszereléseket és e-ajándékokat lehet vásárolni.

Az iResearch kutatócég felmérései szerint a kínai virtuális pénzpiac évi 15-20 százalékos növekedést produkál, ezen évente több milliárd jüan értéknek megfelelő virtuális pénz cserél gazdát. Ez a gyors növekedési érték már így is félelmet keltett a kínai törvényhozók körében. Jelenleg Kínában már nem is lehet virtuális pénznemet jüanná váltani. 

A cikk folytatásáért kattintson ide!
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink