hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Segélyezett családoknál lesz vagyonosodási vizsgálat

  • MTI

Balassagyarmat önkormányzata azt tervezi, hogy vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményez az adóhivatalnál azon segélyezettek esetében, akik információik szerint jogtalanul vesznek fel támogatásokat - közölte a Nógrád megyei város alpolgármestere.


Csach Gábor (Fidesz) elmondta, hogy tudomásuk szerint 30-40 olyan család részesül különböző támogatási formákban, amelyek erre csak papíron jogosultak, valós jövedelmük alapján viszont nem lennének azok.

A visszaélések leggyakoribb formáinak nevezte a szociális segélyt, a gyermekek ingyenes étkeztetését, a tankönyvtámogatást és az ösztöndíjat. Az alpolgármester közölte: a támogatások odaítéléséről a törvényi előírásoknak megfelelően, a családok hivatalos jövedelmi helyzete alapján döntenek. Hozzátette: mivel a személyiségi jogok védelme miatt nem hozhatják nyilvánosságra a "szegény gazdagok" listáját, azt tervezik, hogy az APEH-hez fordulnak, és vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményeznek az ilyen támogatott családok esetében.

Az önkormányzat az októberi testületi ülésen határidőt, egyben türelmi időt szab meg az érintettek számára, és csak ennek letelte után fordul a városvezetés az adóhivatalhoz, ha a helyzet nem változik - mondta.

Balassagyarmat évente csaknem 70 millió forintot költ saját forrásból a különböző szociális támogatásokra, a valószínűsített visszaélések a segélyek 5-8 százalékát teszik ki.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített végelszámolás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kata melletti munkavégzés

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink