hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Horn: meg kellene adóztatni a családi pótlékot

  • MTI

A Szabad Demokraták Szövetsége a szociális kiadások újragondolását javasolja - jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. A jóléti rendszerekben nagyon komoly tartalék van - fogalmazott a liberális politikus.



Horn Gábor azt mondta, hogy pártja szerint a családi pótlékot bruttósítani kellene, azaz javaslatuk szerint a családi pótlék beleesne az adóalapba. Ezzel szerinte 30-50 milliárd forintot lehetne megspórolni és adócsökkentésre fordítani. Mint mondta, komoly tartalékot látnak a központi költségvetési kiadásokban is.

Az SZDSZ nem a szociális kiadások csökkentését, hanem a szociális kiadások újragondolását javasolja – tette hozzá. "Azt mondjuk, hogy hagyjuk ott az adókat a polgároknál, akiknek nincs szükségük arra, hogy szociális támogatást kapjanak, és azokat segítsük, akik tényleg rászorulnak" - fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra is, hogy 400 milliárd forintot költ el az állam évente foglalkoztatási ügyekre, véleménye szerint teljesen eredménytelenül. Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: megdöbbenve hallja a miniszterelnök kijelentését, miszerint az állam hatvanezer új munkahelyet fog teremteni. Miből, és mennyibe fog az kerülni az állampolgároknak, ha az állam teremt munkahelyeket? - tette fel a kérdést.

Többek között azért szállt ki az SZDSZ a koalícióból, mert ezt az álláspontot nem tudta elfogadtatni az MSZP-vel - hangsúlyozta az ügyvivő. Horn Gábor újra kijelentette: az SZDSZ nem érdekelt abban, hogy előre hozott választások legyenek, mert a liberális párt szerint ez az országnak nem jó. Közölte: pártja a kormány által benyújtott adótervezetet és költségvetést nem tudja támogatni.

Véleménye szerint, nincs olyan SZDSZ-es politikus, aki úgy gondolná, hogy "vissza kellene kullogni" a koalícióba. Mint mondta, nem gondolja azt, hogy Gegesy Ferenc azért lépett volna ki a koalícióból, mert nem értett egyet azzal, hogy szakértői kormány legyen.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Unión kívüli szolgáltatás

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

NTAK számlázás

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Autósiskola számlázása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink