hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Munkaügyi ellenőrzés a Balatonnál: 68 százalék problémás

  • MTI

A Balatonnál ellenőrzött munkáltatók 68 százalékánál tapasztaltak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot a hét második felében végzett ellenőrzések során az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) ellenőrei - tájékoztatott a felügyelet.



A Balaton déli partján, zömében vendéglátóhelyeken, üzletekben, kisebb részben építkezéseken végzett több napos ellenőrzések során 145 munkavállaló esetében állapítottak meg valamilyen jogsértést. Az érintettek közül 84 magyar és 4 román állampolgárt feketén foglalkoztattak. 

Egy másik, idegenforgalomban ugyancsak érdekelt helyszínen, a Ferihegyi repülőtéren is ellenőriztek a munkaügyi felügyelők, a Repülőtéri Rendőrségi Igazgatósággal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal közösen. Az ellenőrzések a repülőtér területén működő kiszolgáló egységekre, büfékre, éttermekre illetve építkezésekre terjedtek ki. 

Ferihegyen 7 munkáltatónál 19 munkavállalót ellenőriztek. Öt munkavállaló nyilatkozott úgy, hogy nincs munkaszerződése, 2 munkavállalót pedig bejelentés nélkül foglalkoztattak . A munkáltató 9 fő esetében nem vezetetett munkaidő-nyilvántartást a helyszínen. 

Gedeon András, a felügyelőség sajtószóvivőjének közleménye szerint a szabálytalanul és feketén foglalkoztató munkáltatók mindenképpen magas munkaügyi bírságra számíthatnak.


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfaarányosítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink