hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Munkaügyi ellenőrzés a Balatonnál: 68 százalék problémás

  • MTI

A Balatonnál ellenőrzött munkáltatók 68 százalékánál tapasztaltak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot a hét második felében végzett ellenőrzések során az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) ellenőrei - tájékoztatott a felügyelet.A Balaton déli partján, zömében vendéglátóhelyeken, üzletekben, kisebb részben építkezéseken végzett több napos ellenőrzések során 145 munkavállaló esetében állapítottak meg valamilyen jogsértést. Az érintettek közül 84 magyar és 4 román állampolgárt feketén foglalkoztattak. 

Egy másik, idegenforgalomban ugyancsak érdekelt helyszínen, a Ferihegyi repülőtéren is ellenőriztek a munkaügyi felügyelők, a Repülőtéri Rendőrségi Igazgatósággal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal közösen. Az ellenőrzések a repülőtér területén működő kiszolgáló egységekre, büfékre, éttermekre illetve építkezésekre terjedtek ki. 

Ferihegyen 7 munkáltatónál 19 munkavállalót ellenőriztek. Öt munkavállaló nyilatkozott úgy, hogy nincs munkaszerződése, 2 munkavállalót pedig bejelentés nélkül foglalkoztattak . A munkáltató 9 fő esetében nem vezetetett munkaidő-nyilvántartást a helyszínen. 

Gedeon András, a felügyelőség sajtószóvivőjének közleménye szerint a szabálytalanul és feketén foglalkoztató munkáltatók mindenképpen magas munkaügyi bírságra számíthatnak.


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tagnak adható kölcsön

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Magyarországi cég, angol ügyvezető

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Főállású katás 4 órás munkaviszonya

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close