hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Veres: az év második felében lehet dönteni az adórendszer átalakításáról

  • MTI

Veres János pénzügyminiszter szerint az év második felében lehet döntést hozni az adórendszer átalakításáról. A politikus az MSZP választmányának szombati budapesti ülését követő sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy ha az SZDSZ kilép a koalícióból, a liberális miniszterek "pótlása viszonylag gyorsan megtörténik".

"Azt látom reálisnak, hogy az első félév lezárását követően (...) tudjuk azt megítélni, hogy 2009-ben milyen mozgástér áll rendelkezésünkre, és akkor fogjuk ezt a kérdést eldönteni - fogalmazott Veres János az adórendszer átalakításának lehetőségét firtató kérdésre válaszolva. A pénzügyminiszter ezzel összefüggésben kitért arra, hogy az adórendszeren belüli átalakítások és módosítások lehetőségét vizsgálják, de a következő hetekben nem lesz erről döntés. 

Más kérdésre válaszolva Veres János azt mondta, az Új tulajdonosi programnak mind parlamenti, mind társadalmi támogatottsága meglehetősen széles. A pénzügyminiszter elmondta: a választmányi ülésen szó volt arról, hogy a következő időszak legfontosabb feladata - a konvergenciaprogramban lefektetett elvek megvalósítása mellett - az európai uniós fejlesztési források gyorsabb felhasználása, ezzel összefüggésben új munkahelyek létrehozása, a foglalkoztatás bővítése és az Új tulajdonosi program feltételeinek megteremtése.
Egy másik kérdés kapcsán a pénzügyminiszter azt mondta: ha a liberális párt kilép a koalícióból, akkor az SZDSZ-es miniszterek "pótlása viszonylag gyorsan megtörténik". 

A sajtótájékoztatón Simon Gábor, a választmány elnöke arról beszélt, hogy a testület elfogadta az MSZP 2007-es zárszámadását és 2008-as költségvetését. Hozzátette, hogy a testület egyetértett az Európai Szocialisták Pártja Mi Európánk című kiáltványával, és állásfoglalást fogadott el az MSZP és az európai szocialisták együttműködéséről. A választmányi elnök tájékoztatása szerint a testület tagjai az ülés kezdetén meghallgatták Paul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártja elnöke videoüzenetét, amelyben a politikus üdvözölte a szocialista pártot, és reményét fejezte ki a jövő évi európai parlamenti választáson való jó szereplést illetően.



Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink