hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Deutsche Bank elnöke szerint az adócsalás tabu

  • MTI

Az adócsalás tabu, adót mindenkinek fizetnie kell – jelentette ki a németországi adócsalási botrány kapcsán a Deutsche Bank elnöke.

Josef Ackermann hétfői nyilatkozatában példamutatásra szólította fel az ország vezető menedzsereit. "Aki nem mutat példát, az nem tud sikeresen irányítani" - hangoztatta a legnagyobb német kereskedelmi bank elnöke. Egyúttal óva intett az általánosítástól annak kapcsán, hogy pénteken lemondásra kényszerült Klaus Zumwinkel, a német posta (Deutsche Post) egymillió eurós adócsalással gyanúsított elnöke. 

Ackermann az elvesztett bizalom visszaszerzésére szólította fel a gazdasági vezetőket. A Bild című országos bulvárlapnak nyilatkozva hangoztatta: a vezető beosztású menedzsereknek komoly erőfeszítéseket kell tenniük annak érdekében, hogy visszanyerjék a bizalmat, s megfeleljenek a vezetői szerepükből rájuk háruló felelősségnek. 

A Deutsche Bank elnöke, akinek éves fizetése mintegy 13,6 millió euró, annak a nézetnek adott hangot, hogy "jó munkáért jó fizetés jár". Az adócsalást azonban tabunak kell tekinteni, az adót mindenkinek meg kell fizetnie – tette hozzá. 

Értesülések szerint a hatóságok hétfőn kezdik az elmúlt héten kirobbant adócsalási botrány felgöngyölítését. A hétvégi sajtó arról számolt be, hogy Zumwinkel után még további mintegy 1000 tekintélyes német gazdasági menedzser ellen merült fel adócsalás gyanúja olyan liechtensteni bankdokumentumok alapján, amelyeket egy informátor még 2006-ban – 5 millió euró ellenében – adott át a szövetségi hírszerzésnek (BND).

A Süddeutsche Zeitung hétfőn azt írta, hogy az illetékes német hatóságok naponta mintegy 20-25 razziát terveznek gyanúsított személyek lakásán, illetve irodájában.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ekho minimálbér alatti jövedelem esetén, arányosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Rendezvénybelépő elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink