hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

"Kulcsfontosságú személyiségeket" érintő adócsalási ügyekben vizsgálódnak Németországban

  • MTI

A német nyomozóhatóságok "nagyon sok" olyan adócsalás ügyében vizsgálódnak, amely az ország "kulcsfontosságú személyiségeit" érinti - közölte pénteken a berlini pénzügyminisztérium.



A német posta lemondott elnökének, Klaus Zumwinkelnek adócsalási ügye nem egyedi eset. A gazdasági élet nagyon sok ismert és kevéssé ismert főszereplője ellen folytatnak vizsgálatot amiatt, hogy liechtensteini pénzátutalások révén ki akartak bújni az adófizetés kötelezettsége alól - mondta Torsten Albig szóvivő.

A célkeresztbe került személyek kilétéről és számáról nem közölt részleteket, mindössze annyit árult el, hogy "főként a legfelső jövedelmi sávba tartozókról van szó". Felszólította az érintetteket, hogy jelentkezzenek önként a hatóságoknál, amire a német adó-büntetőjog lehetőséget nyújt.

Berlini kormánykörökből kiszivárgott, hogy "négy számjegyű", azaz több ezer gyanús személy került a nyomozók látókörébe.

Angela Merkel német kancellár szóvivője, Ulrich Wilhelm az adócsalási ügyek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a jövő héten Berlinbe várják Otmar Hasler liechtensteini kormányfőt, és a folyamatban lévő vizsgálat "lehet az egyik téma" a kancellár asszony és a miniszterelnök találkozóján.

Zumwinkelt, a német posta (Deutsche Post) pénteken lemondott elnökét azzal gyanúsítják, hogy az utóbbi években mintegy 10 millió eurót helyezett el liechtensteini bankszámlákon a német adóhivatal megkerülésével. Mindennek alapján 1 millió euróra rúgó adócsalás gyanúja merült fel ellene.

A német sajtó eközben már monstre vizsgálatról ír, amely "tehetős és tekintélyes" németek - köztük magas beosztású menedzserek - "százait" vette célba, akik állítólag kifejezetten adócsalási céllal helyezték el pénzüket a liechtensteini LGT Bankban.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink