hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az APEH szerint sikeres az e-licit, átvették az első autót

  • adozona.hu

Átvette az első, e-liciten elkelt autót új tulajdonosa, aki az APEH elektronikus árverési rendszerében a legjobb ajánlatot tette. Eddig hat árverés fejeződött be, melyek közül négy esetben eredményes volt a licit. A másik három esetben a nyertes ajánlat megfizetését követően kerülnek a gépkocsik új tulajdonosaikhoz.



Az APEH által kiírt elektronikus árverések száma eközben folyamatosan növekszik. Jelenleg 12 árverésen lehet ajánlatot tenni és további 14 gépjárműre a napokban kezdődő árveréseken lehet majd licitálni – tájékoztat közleményében az adóhatóság.

Az APEH elektronikus árverések sikereként említi, hogy az árveréseken a vételár a becsérték 70 százaléka, a korábbiakban jellemző – 25 százalék helyett.

Nyolc árverést, a meghirdetését követően törölni kellett, mert az adós rendezte a tartozását, illetve az árverésre kitűzött vagyontárgyat időközben a bírósági végrehajtó is lefoglalta, ezért a végrehajtást ő folytatja tovább.

Elektronikus árverésen mindazok részt vehetnek, akik az ügyfélkapus regisztrációt követően az Elektronikus Árverési Felületen az arveres.apeh.hu internetes oldalon is regisztrálják magukat. Ezt eddig, több mint ötszázan tették meg, 215 településen, és a határon túlról is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Helyiadó-számítás komplex megosztással

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó és a könyvkiadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink