hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

70 millió forint adóhiány egy vattagyárnál

  • MTI

Mintegy 70 milliós adóhiányt okozott az államháztartásnak egy vatta feldolgozással foglalkozó szolnoki gyár a gyanú szerint - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szóvivője.

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozói és az APEH ellenőrei olyan iratokat foglaltak le, amelyek alapján felmerült a gyanú, hogy a cég szerződés nélkül foglalkoztatja dolgozóit, illetve nem fizeti utánuk a munkáltatót terhelő járulékokat – áll a VPOP közleményében.


Mint a szóvivő írta, a gazdasági társaság a bevételei után fizetendő áfát minimálisra akarta csökkenteni, így az előzetes számítások szerint több mint 40 millió forintos forgalmi adót nem fizetett ki. A cég a társasági adó be nem fizetésével több mint 26 millió forintos adóhiányt okozott - fűzte hozzá.


A Vám- és Pénzügyőrség a gazdasági társaság képviselőivel szemben adócsalás és munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfaarányosítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink