hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Vádemelési javaslat egy csengerújfalui adócsaló ellen

  • MTI

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-Alföldi Regionális Nyomozó Hivatala vádemelési javaslattal zárta le az egyik csengerújfalui vállalkozó adócsalási ügyét, aki a befejeződött nyomozás szerint 9 millió forinttal károsította meg az államot - közölte a nyíregyházi székhellyel működő szervezet sajtóreferense.

A férfi adófizetési kötelezettségeinek elkerülésére egy másik gazdasági társaság nevében kiállított, reklámgrafikai tervezésről szóló készpénzfizetési számlát használt fel, bár a két cég soha nem állt üzleti kapcsolatban egymással - mondta Bordásné Jánvári Regina.


A pénzügyőr hadnagy hozzátette: a csengerújfalui vállalkozó ráadásul semmilyen gazdasági tevékenységet nem végzett, sőt a fiktív számlákat egy korábbi, már felszámolt cége nevében állította ki.


A sajtóreferens elmondása szerint a valótlan tartalmú számlák összege meghaladta a 28 millió forintot, amely után 5,5 millió forint általános forgalmi adót igényelt vissza a férfi, s a társasági adónemben is 3,5 millió forinttal csökkentette jogosulatlanul az állami adóbevételt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás?

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Adószámos magánszemély könyvkiadó

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink