hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új APEH-ügyfélközpont 700 millióért

  • MTI

Bács-Kiskun megye déli részét felölelő, három korábbi kirendeltség tevékenységét összpontosító új ügyfélközpontot avatott Veres János pénzügyminiszter és Szikora János, az APEH elnöke Baján.

"A hetekkel ezelőtt meghozott kormánydöntések az ellenőrző hatóságok megerősítésére, a gazdaság kifehérítése érdekében eredményesek voltak, többletbevételeket eredményeztek, azonban konzekvensen és következetesen folytatni kell ezeket a lépéseinket" - hangsúlyozta Veres János.


A pénzügyminiszter leszögezte: "nem lesz olyan zuga és szeglete az országnak, ahol a szabályokat ne kellene betartani". Hozzátette: "a tisztességes magyar vállalkozók és a tisztességes magyar állampolgárok érdekében" folytatni kell, és a tervezett két év alatt végre kell hajtani az egyensúlyt biztosító intézkedéseket, "ezt követően a dinamikusabb növekedés az ország előtt álló perspektíva".


Szikora János az új regionális iroda tevékenységéről szólva úgy fogalmazott, bár létrejöttét elsősorban a megye nagysága indokolja, minta lehet a közeljövőben arra, hogy az adóhivatal szerkezete hogyan alakul át országosan is.


A 63 irodahelyiséget tartalmazó, 2,5 ezer négyzetméter alapterületű irodaház több, mint 700 millió forintba került és PPP-konstrukcióban valósult meg. Az APEH a kivitelező Aktív Kft-től 15 éves időtartamra bérli havi 25 ezer eurós bérleti díjért - közölte az APEH elnöke az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető elnök

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Üzletág-értékesítés szabályai az áfában

Szipszer Tamás

adószakértő

Családi adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X