hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Augusztus 13-ig lehet visszaigényelni a regisztrációs adót

  • adozona.hu

Az Európai Bíróság ítélete alapján hozott jogszabály szerint, a gépjárművek után fizetett regisztrációs adó részleges visszatérítésére vonatkozó kérelmet legkésőbb 2007. augusztus 13-ig lehet előterjeszteni annál a fővámhivatalnál, amelyik a regisztrációs adót eredetileg kiszabta – hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers (PwC) adó- és jogi hírlevelében.

A határidő elmulasztása esetén azonban igazolási kérelem előterjesztésére már nincs lehetőség. A részleges visszatérítést a 2004. május 1. és 2005. december 31 között behozott használt autókra kifizetett regisztrációs adóra lehet igénybe venni. A visszatérítés viszont csak az olyan külföldről behozott használt gépjárművek után befizetett regisztrációs adót érinti, amelynek az első forgalomba helyezése a magyarországi adómegállapítás eljárását megelőzően külföldön már megtörtént.


A kérelmet a vámhatóság által rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani, amihez csatolni kell a jogszabály szerint meghatározott okmányokat is.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Honkongi szoftverszámla

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Külföldi napidíj mértéke

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close