hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szigorú APEH-ellenőrzések az elvárt adó miatt

  • adozona.hu


Az APEH 20 éves – ennek alkalmából kitüntetéseket adtak át az adóhivatal dolgozóinak. Szikora János a visszafogott ünneplésről és az adóhivatal a minimum adóalap ellenőrzése miatti létszámbővülésről és a decemberben befejeződő vagyonosodási vizsgálatokról is beszélt az Adózónának.



Az APEH dolgozóinak ma ünnepélyes keretek között kitüntetéseket adtak át Az Uránia Filmszínházban. Az állami elismerések mellett, a 20. évfordulóra alapított „Adóhivatalért” díjat is kiosztották. „Nem arról van szó, hogy az APEH önmagát ünnepli, visszafogottak vagyunk, de az adóigazgatás elmúlt 20 évéről emlékezünk meg” – mondta Szikora János. A rendezvényen Veres János azt mondta, hogy az APEH hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon erősödjön az adómorál, s az adóhivatal megalapítása hozzájárult a gazdasági rendszerváltáshoz.

„Mi nem kértünk újabb feladatokat a kormánytól” – válaszolta Szikora János, arra a kérdésre, hogy az elkövetkező években rendelnek-e további – eddig nem APEH hatáskörbe tartozó feladatokat – az adóhivatalhoz. A kérdés azért merülhetett fel, mert a 20. évforduló alkamából tegnap rendezett adó-konferencián Veres János az adóhivatal feladatainak bővüléséről beszélt, a tb-járulékokkal és e-kereskedelemmel kapcsolatban. Ami miatt azonban létszámbővítésre lehet számítani az adóhatóságnál, az a minimum adóalap ellenőrzésével kapcsolatos feladatok teljesítése.

„A vagyonosodási vizsgálatok december 31-ig lezárulnak, jelenleg 11 ezer vizsgálat van folyamatban”- mondta az elnök az Adózónának, hozzátéve, hogy a bonyolultabb ügyek természetesen hosszabb ideig húzódnak. Arra a kérdésre, hogy az APEH elnökeként adócsökkentést vagy átfogó adóreformot tartana-e kívánatosnak, csak annyit mondott, van véleménye, de egy végrehajtó szerv elnökeként erről nem beszélne.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kondipark adóvonzata

Nagy Norbert

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink