hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A végrehajtó foglalna

  • dr. Marosi Andrea

A végrehajtót be kell engedni, utána bármilyen helységbe joga van bemenni nélkülünk is. Pánikra semmi ok: foglalás előtt, egyezkedni kell!

Az adóhatóságnak nem kötelező értesítenie az adózót a végrehajtás megindításáról. Nem érdemes kibúvót keresni,  a végrehajtót célszerű beengedni a lakásba. Ezután pedig hiába kísérgetjük, joga van egyedül bemenni a helységekbe. A végrehajtásban nem érvényesül a fokozatosság elve. Ha megjelenik a végrehajtó akkor ingó foglalás, történik, ennél sokkal veszélyesebb a végrehajtási jog bejegyzése az ingatlanunkra. A végrehajtóval egyezkedni kell. Beszéljük meg, hogy foglalás helyett részletekben törlesztünk. Éljünk fizetési kedvezménnyel! Az első fizetési kedvezményi kérelem benyújtásának napjától a végrehajtás a kérelem jogerős elbírálásáig szünetel.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close