hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Újra pályázhatnak a fesztiválok az EFFEA támogatására

  • MTI

Másodszor pályázhatnak fesztiválok feltörekvő művészek támogatására az Európai Fesztiválszövetség EFFEA projektje keretében. Az EFFEA (European Festivals Fund for Emerging Artists - Európai Fesztiválalap a Feltörekvő Művészekért) új pályázatán ötven fesztivál juthat anyagi támogatáshoz, a beadási határidő június 19-e - közölte az Európai Fesztiválszövetség magyarországi partnere, a Summa Artium az MTI-vel.

Mint írták, az EFFEA művészeti rezidencia program feltörekvő művészek nemzetközi karrierjét támogatja egy pályázó fesztivál és legalább két partnerfesztivál részvételével, más-más országokból. A pályázó fesztivál által létrehozott rezidencia időt, teret, megfelelő körülményeket biztosít egy művész vagy társulat számára, hogy új alkotást hozzon létre, és azt bemutassa a közönségnek, a partnerfesztiválok segítségével pedig nemzetközi porondra is eljuttathassa.

A pályázaton azon művészeti fesztiválok szervezői vehetnek részt, amelyek regisztráltak a FestivalFinder.eu oldalon, és a programban résztvevő országok valamelyikében vannak bejegyezve. A pályázatban résztvevő országok között van a 27 EU-tagállam, a Kreatív Európa programban szereplő Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Grúzia, Izland, Koszovó, Liechtenstein, Moldova, Montenegró, Norvégia, Szerbia, Tunézia és Ukrajna. Partnerfesztiválként vagy művészként képviselteti magát az Egyesült Királyság, Örményország, Svájc és Törökország.

Az EFFEA Felfedezés művészeti rezidencia a fesztivál pályája kezdetén álló művészt vagy társulatot segíti, aki/amely tehetségének köszönhetően nemzetközi áttörés előtt áll. A rezidenciát biztosító fesztivál a két partnerfesztivállal lehetőséget teremt az alkotásra és a nemzetközi bemutatkozásra. A zsűri negyven pályázati támogatást ítél oda, egyenként nyolcezer euró összegben.

Az EFFEA Dobbantó művészeti rezidencia hazájukban már befutott művészeknek szól, akik felkészültek a nemzetközi szintre. Ők a három együttműködő fesztivál segítségével Európa több színpadán mutathatják be tehetségüket. A zsűri ebben a kategóriában tíz pályázati támogatást oszt ki, egyenként tizenötezer euró összegben.

A pályázat kritériuma, hogy a pályázó fesztivált és a partnerfesztiválokat is legalább egy alkalommal meg kell rendezni, és egy művész csak egy pályázatban vehet részt.

Az EFFEA 2 pályázat eredményeit augusztusban teszik közzé, a pályázati projekteket 2023 szeptember és 2024 augusztusa között kell megvalósítani. Részletes pályázati tájékoztató és pályázati feltételek a www.effea.eu oldalon találhatók.

Az EFFEA az Európai Fesztiválszövetség kezdeményezése, létrejöttét résztámogatással segíti az Európai Unió, valamint tizenhárom partnerszervezet, köztük Magyarországon a Summa Artium Kultúra Támogató Nonprofit Kft.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3