hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Varga Mihály: fejlesztési támogatási lehetőség hazai ruha- és kreatívipari cégeknek

  • adozona.hu

15 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jut a hazai ruha- és kreatívipar, jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook oldalán közzé tett videójában.

Az ágazat 100 ezer magyar embernek ad munkát ország minden táján – mondta. Az itt működő – jellemzően – kis és közepes vállalkozások közül egyre több jelenik meg a világ piacain. A hazai ruha- és kreatívipar termékeit 80 százalékban külföldön értékesíti, ezzel az egyik legnagyobb exportképességű ágazat közé tartozik – emelte ki a miniszter. A kormány fejlesztési forrásokkal hozzájárul az ágazat beruházásaihoz.

A GINOP és a VEKOP programok 15 milliárdos forrásaiból 300 hazai ruha- és kreatívipari vállalkozás fejlesztésit tudják támogatni. Ez cégenként nagyjából 5 és 150 millió forint támogatást jelent – hangsúlyozta a miniszer. Ezzel új eszközöket tudnak vásárolni, bővíthetik a kapacitásaikat. A gazdaság újraindítását minden olyan beruházás segíti, amely munkahelyeket, exportlehetőségeket jelent, ezért a támogatások kifizetését gyorsított eljárással intézik.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üdülő áfalevonási jog

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink