32 találat a(z) GINOP cimkére

Egymilliárd forintos beruházással új takarmánykeverő létesült Cikk

Több mint egymilliárd forintos beruházással új takarmánykeverő üzemet létesített a növénytermesztéssel, takarmánygyártással és állattenyésztéssel foglalkozó Palotabozsoki Zrt. a Baranya megyei Véménden – közölte a társaság az MTI-vel.

Fejlesztésre kapott támogatás Kérdés

Támogatások elszámolása Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Szja szerint adózó egyéni vállalkozóknál bevételek-e a következők: GINOP 5.1. bérköltség de minimis támogatás, illetve a vállalkozóvá válási támogatás 6 hónap időtartamban? Fel kell-e ezeket tüntetni az szja-bevallásban, ha igen, akkor hol és milyen összegben? Köszönöm a segítséget előre is.

GINOP-5.1. bérköltség-támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó bevétele lesz-e a munkaügyi központtól igényelt "Út a munkaerőpiacra" bérköltség-támogatás összege, mely 6 hónapig a bruttó bérét és a szociális hozzájárulási adóját tartalmazza, elszámolási kötelezettség mellett? A Katv. 2. § 22. pontjába beletartozik-e ez a támogatás? Válaszát köszönöm: W. Éva

GINOP-támogatással kapcsolatos költségelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértó! Cégünk a GINOP keretén belül K+F támogatást nyert. Ez három részből álló,:de minimis támogatás, ingatlanépítéshez és gépbeszerzéshez kapcsolódó regionális beruházási támogatás, valamint K+F projekthez nyújtott támogatás, melyhez támogatási előleg folyósítása is kapcsolódik. 2017-18. években megtörtént az eszközök beszerzése, 2019. 07. hóban indult el a kutatás. Értékcsökkenés és bérköltség 2019-ben merül fel először. A 2019-es üzleti év zárásáig biztosan nem lesz záró elszámolás a támogatóval. Az lenne a kérdésem, hogy ezen projekt keretében felmerült költségek ellentételezésére van-e lehetőség, hogy a cég eredménye ne legyen negatív? Természetesen a 2017-ben befolyt előleget a kötelezettségek között mutatjuk ki, és ha jól értelmezem, a 2018. évi XLI. törvény 216. §-a nem alkalmazható a mi pályázatunk számviteli elszámolására. Előre is köszönöm a segítséget. B. Éva

Magyar multi: vissza nem térítendő támogatással új programok indulnak Cikk

Elindult két újabb pályázati felhívás társadalmi egyeztetése a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében. A konstrukciók több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járulnak majd hozzá vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Két hét haladék Ginop-pályázaton indult kisvállalkozóknak fenntartási jelentésük benyújtásához Cikk

Tizenöt nap könnyítést kaptak a Ginop-pályázaton indult kisvállalkozók az uniós pályázatukhoz kapcsolódó projektfenntartási jelentés benyújtására a június 15-ei határidőhöz képest – írja a Világgazdaság.

Hamarosan zárul az idei utolsó GINOP-os K+F pályázat Cikk

Már csak három hétig, február 28-áig lehet beadni a GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében elnevezésű pályázatot – írja közleményében a Via Credit pályázati tanácsadó.

Pályázati részteljesítés bevételkénti figyelembe vétele Kérdés

Cégünk 2018 évben 40 millió forint pályázati forrást nyert GINOP pályázat keretében. A pályázati forrás 50 százalékára az előleg lehívása december hónapban megtörtént. 2019. januárban a pályázat első mérföldkövének elszámolása is várhatóan megtörténik. Az ekkorra megérkező eszköz értéke a teljes pályázati forrás értékének több mint 50 százaléka, így a kiírás szerint további 40 százalék még lehívható. Erre a lehívásra akkor van lehetőség, ha a pályázat első mérföldkövével hiánytalanul és pontosan elszámolunk (részteljesítés történik). A mérlegkészítés időpontjáig várhatóan a pályázat ezen részének utalása is megérkezik. A pályázat támogat tárgyieszköz-beszerzést, valamint a beruházáshoz kapcsolódó munkabér költségét is. A foglalkoztatáshoz kapcsolódó létszámnövelés már 2018. szeptember hónaptól teljesített. Tehát a 2019. januárban a teljes pályázott tárgyieszköz-beszerzés 90 százalékának, míg a már 2018. évben felmerült bérköltség 100 százalékának (mely a teljes vállalt létszámnövekménnyel érintett bérköltség 30 százaléka) elszámolása történik. Kérdésem, hogy a számviteli törvény változása kötelezővé teszi-e 2018. évre a pályázati részteljesítés elszámolásához kapcsolódó összeg bevételként való figyelembe vételét? Tekintettel arra, hogy a pályázat szerinti bérköltség 30 százaléka költségként elszámolásra került 2018. évben, nagyon fontos, hogy a 2019. januári részteljesítéskor elszámolt pályázati forrás a feltöltési kötelezettségnél figyelembe vehető-e, illetve kötelező-e figyelembe venni.

4 milliárd forint a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztésére Cikk

Megjelent a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek pályázati felhívása 4 milliárd forintos keretösszeggel – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek – olvasható a kormany.hu-n.

Régóta várt innovációs támogatáshoz jutottak a cégek Cikk

A cégek által rég várt lehetőség, a gépvásárlási támogatásokat nyújtó Ginop-pályázat győzteseinek kiértesítése indult meg a napokban – írja a vg.hu.

A Ginop pályázatok eredményeit összegezte az államtitkár Cikk

Több mint 2330 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 16 pályázati felhívásának keretében összesen 52 milliárd forintnyi támogatást versenyképességének erősítésére, kutatás-fejlesztési, illetve infokommunikációs tevékenységek támogatására, valamint foglalkoztatási programok megvalósítására. A vállalkozások összesen 122,6 milliárd forint összköltségű fejlesztést valósítanak meg – közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-vel.

Már igényelhető energetikai támogatás Cikk

Szerdától lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása pályázati felhívásra – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Foglalkoztatási kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vehet-e igénybe foglalkoztatási kedvezményt létszámnövekedésre tekintettel a következő esetben: a statisztikai létszám 0,75%-kal emelkedett az előző évhez képest (5 fő alatti), de a munkavállalóra de minimis bérköltség támogatást kapott, GINOP szerződés keretén belül. Kérdésem még, hogy ha igénybe veheti a kedvezményt, abban az esetben van-e lehetőség arra, hogy nem a teljes kedvezményt vegye igénybe (például havi minimálbér *0,75 (létszámnövekmény) * 12 hó, hanem csak egy részösszeget? Előre is köszönöm válaszát.

430 kkv nyert 40 milliárd forint támogatást a Ginopban Cikk

Mintegy 40 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert 430 mikro-, kis- és középvállalkozás versenyképességének javítására, termelésének erősítésére, ezzel 78 milliárd forintot meghaladó összköltségű beruházások valósulhatnak meg – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close