hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Válaszadó 2012/4.

  • Adózóna

Izgalmas és zsebbevágó kérdést boncolgat egy bírósági eset kapcsán adószakértő szerzőnk ehavi hírlevelünk egyik cikkében, amikor arra keresi a választ: vajon feljogosítja-e az Alaptörvény a bírót, hogy a józan észre vagy a közjóra hivatkozva, tetszése szerint válogasson a különböző években hatályos adószabályok közül. Az adózóra első körben kedvezőtlen ítélettel záródó ügy a Kúrián folytatódik, az összes adózó lehetőségeit befolyásoló végkifejletről a későbbiekben az Adózónán beszámolunk.


Nemcsak az állami adóhatóság, hanem a települési önkormányzatok is igyekszenek minden eszközt megragadni adóbevételeik növelésére. Ezt illusztrálva, mostani összeállításunkban beszámolunk arról, hogy egyes helyhatóságok januártól milyen adózói körre vezették be, terjesztették ki vagy emelték a kommunális adót. Ezúttal is gazdag tematikában foglalkozunk a sokakat érintő társadalombiztosítási kérdésekkel. Így például azzal, hogy a különböző, korhatár alatti ellátásban részesülő nyugdíjasok mekkora keresmény mellett jogosultak járandóságukra és mikortól szüntetik meg azok folyósítását.

Áprilisi Válaszadó


Összeállításunkban olvashatnak emellett arról is, hogy milyen esetekben szünetel a társadalombiztosítás, illetve a biztosítás megszűnését követő 45 napon belül mikor jogosultak a volt dolgozók egészségügyi ellátásra és mikor nem. A magán-nyugdíjpénztárakban még megmaradt tagokat ismét választás elé állították a tavaly megszavazott jogszabályok. Ezúttal is a menni vagy maradni kérdéséről kell dönteniük, miközben a döntés következményei nem teljesen tisztázottak.

Szokásos „Kérdések—Válaszok” rovatunkban változatos témákban fejtik ki a gyakorlatban is jól hasznosítható álláspontjukat szakértőink, így például az evából kilépő társaságok tárgyi eszközeinek elszámolási, a sporttámogatási, a kiegészítő tevékenységi, az őstermelői adó-tb szabályait boncolgatják.

Válaszadó digitális kiadványunkat kizárólag előfizetőink olvashatják. Ha előfizetőnk, akkor lépjen be, ha még nem, akkor próbálja ki 14 napos próbaidőszakunkat, és ezidő alatt érje el kötelezettségek nélkül minden fizetős szolgáltatásunkat!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jogosítvány finanszírozásának adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Értékcsökkenés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close