hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Strandra, kocsmába, ajándékboltba mennek, tuktukoznak az adóellenőrök

  • adozona.hu

Teljes bizonyossággal ott lesznek a NAV ellenőrei néhány településen, derül ki az adóhatóság adótraffipax-os híreiből.

A NAV Észak-Budapesti Igazgatóságának munkatársai a nyári időszakban a belváros területén működő turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat (segway, tuktuk, riksa, városnéző buszok), a Duna budapesti szakaszán működő turistahajókat és az I. és V. kerületben működő népművészeti- és ajándék kiskereskedelmi vállalkozásokat ellenőrzik. A vizsgálatok a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépek szabályszerű használatára, az áruk eredetének ellenőrzésére és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatására irányulnak. Ezen felül a revizorok esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végezhetnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken elhelyezkedő strandokon - Tiszaújvárosban, Bogácson, Miskolcon -, illetve a bányatavaknál működő vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az akció 20-áig tart, melyben a revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják. Az ellenőrzésekre egész nap számítani lehet.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 13. (csütörtök): Hort, Hatvan
  • július 14. (péntek): Pétervására

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken lesznek ellenőrzések:

  • július 13. (csütörtök): Jászfelsőszentgyörgy
  • július 14. (péntek): Tiszaföldvár

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Nógrád megyében az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 13. (csütörtök): Balassagyarmat és környéke
  • július 14. (péntek): Rétság és környéke
  • július 15. (szombat): Mátranovák „Palacsintafesztivál”

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A héten kiemelten az italkiskereskedőket (kocsma) vizsgálják az adóellenőrök.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében teljes bizonyossággal jelen lesznek a NAV ellenőrei:

  • július 13. (csütörtök): Kisvárdán
  • július 14. (péntek): Nagyhalászon

A NAV tolnai munkatársai júliusban elsősorban a nagyobb települések (Szekszárd, Dombóvár, Paks, Dunaföldvár) strandjain, piacokon, közterületeken, illetve a nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon jelennek meg, és főként a nyugtaadást, a szabályos foglalkoztatást, az árukészlet eredetét és a jövedéki előírások betartását ellenőrzik, valamint forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közhasznú nonprofit kft. beszámoló típus

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kapcsolt vállalkozás kft. és egyéni vállalkozás között

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close