hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Pótlék jelnyelvtudásra

  • adozona.hu

Pótlékot kaphatnának a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak jelnyelvtudásukra, ha az Országgyűlés elfogadja két fideszes képviselő törvényjavaslatát.

Ha munkájukban a magyar jelnyelvtudás használata rendszeresen szükséges, a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak kapjanak pótlékot – indítványozta Nyitrai Zsolt és Tapolczai Gergely fideszes képviselő.

Törvényjavaslatuk szerint a kormánytisztviselők pótléka felsőfokú (C1) jelnyelvtudás esetén az illetményalap 100 százaléka, középfok (B2) esetén 60 százaléka, alapfok (B1) esetén pedig 15 százaléka lenne.

A javaslat értelmében a közalkalmazottak középfokú (B2) jelnyelvtudásra pótlékalapjuk 50 százalékát, felsőfokúra (C1) pedig 100 százalékát kapnának.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adószámos magánszemély tevékenységi körök

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink