hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Egyes adótörvényeket is módosítanának az Országgyűlés tavaszi ülésszakán

  • adozona.hu

Egyelőre 19 törvényjavaslat szerepel az Országgyűlés tavaszi ülésszakának törvényalkotási programjában.

A legkorábban, februárban az Európai Bizottság felé tett vállalás következtében a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi terve végrehajtása érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot terjesztenék be, amelyet márciusban el is fogadna a parlament.(A tavaszi ülésszak törvényalkotási programját korábban vitték a parlament elé, mint Gulyás Gergely miniszterelnökségi miniszter a 2023. évi rendeleti költségvetés országgyűlési tárgyalását említette volna.) A programban szerepel egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerügyi törvények módosítása is.

Terítékre kerül továbbá a hulladékokról, a víziközmű-szolgáltatásról, a közbeszerzésekről szóló törvény. Szó lesz továbbá a Házban egyes agrártárgyú törvényekről, az erdőbirtokossági társulatokról, rendészeti és menekültügyi szabályozásról, a veszélyhelyzet megszűnése miatti átmeneti szabályokról is.

Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szintén a tavaszi ülésszakon tárgyalna az Országgyűlés. Az egyes adótörvények módosítását elsősorban uniós jogharmonizációs kötelezettséggel, továbbá jogértelmezést alátámasztó módosítások indokolják a jogalkotási programot jegyző Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1