hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Okostelefont is lehet nyerni! Itt a második PénzSztár verseny

  • adozona.hu

Október 5-éig jelentkezhetnek 14-20 éves középiskolásokból álló 4-4 fős csapatok a Takarékbank Zrt. fő pénzügyi-szakmai támogatásával az idén másodszor megrendezendő országos gazdasági-pénzügyi versenyre. A szervezőmunkához támogatóként a hazai pénzügyi-gazdasági élet számos szereplője csatlakozott.

A tavaly először elindított verseny fogadtatása a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta, hiszen nemcsak a pénzügyi szakma karolta fel a kezdeményezést, hanem a hazai középiskolák jelentős része is megmozdult a felhívásra: 328 intézményből összesen 1120 négyfős csapat (4480 diák) jelentkezett a nagyszabású megmérettetésre, sőt még a határon túlról – Erdélyből és a Vajdaságból – is érkeztek nevezések. A csapatok két online teszten, a 20 megyeszékhelyen megrendezett selejtezőkben, a 7 régióközpontban megtartott középdöntőkben, valamint a budapesti elődöntőben és döntőben mérték össze a tudásukat, s eközben rengeteg új ismerettel, tapasztalattal és sok értékes nyereménnyel gazdagodtak.

Nemcsak a gazdasági tanulmányokat folytató fiataloknak érdemes nevezniük, hiszen már az elmúlt évben is kiderült, hogy a pénzügyek iránt érdeklődő, de nem szakiskolába járó diákok is sikerrel megoldhatják a feladatokat és eljuthatnak akár a döntőig is: az utóbbi négy csapata közül kettő nem közgazdasági szakirányú középiskolából érkezett. Az is a jelentkezésre ösztönözhet, hogy a győztes egri csapat mindegyik tagját az idén nyáron felvették valamelyik egyetemre.

A második PénzSztár versenyre október 5-éig lehet jelentkezni. A nevezés feltétele, hogy a csapattagok 14–20 év közötti diákok legyenek, mindannyian ugyanabba az iskolába járjanak, és a 2014/2015-ös tanévben középiskolai tanulmányokat folytassanak. A versenyre egy iskolából több csapat is jelentkezhet, csupán annyi a kikötés, hogy ugyanaz a diák nem lehet párhuzamosan több csapatnak a tagja. A fődíj fejenként 100 ezer forint és egy-egy okostelefon a győztes csapat minden tagjának, de a versenyzőket további értékes ajándékok és nyeremények is várják fordulóról fordulóra.  A döntő december 11-én Budapesten lesz.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink