hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Együttműködési megállapodást írt alá az MNB és a kínai NFRA

  • adozona.hu

Közös pénzügyi felügyeleti együttműködésről kötött megállapodást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kínai National Financial Regulatory Administration (NFRA). A közös munka kiterjed többek között a hatóságok közötti információmegosztásra, kölcsönös segítségnyújtásra és hatékony együttműködésre a pénzügyi felügyelet és a fogyasztóvédelem területén. A megállapodást az MNB felügyeleti és fogyasztóvédelmi alelnöke írta alá, aki a China Development Forum-on is felszólalt.

Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött ma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kínai National Financial Regulatory Administration (NFRA). A dokumentumot dr. Kandrács Csaba, az MNB felügyeleti és fogyasztóvédelmi alelnöke, illetve Zhou Liang, az NFRA miniszterhelyettese látta el kézjegyével Pekingben.

Az együttműködési megállapodás alapul szolgálhat felügyeleti információmegosztásra, a kölcsönös segítségnyújtásra és hatékony együttműködésre a pénzügyi felügyelet és a fogyasztóvédelem területén, valamint az információcserére a pénzmosás- és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemben.

Dr. Kandrács Csaba, az MNB alelnöke a China Development Forum globális gazdasági növekedésre fókuszáló panelbeszélgetésén is felszólalt. Az eseményen további kiemelt felszólalóként részt vett Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Ajay Banga, a Világbank-csoport elnöke és Masatsugu Asakawa, az Ázsiai Fejlesztési Bank elnöke is.

Az MNB évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szorosabbra fűzze és kiterjessze nemzetközi szakmai kapcsolatait a stratégiai partner jegybankokkal, felügyeleti hatóságokkal, valamint a nemzetközi gazdasági szervezetekkel és pénzügyi intézményekkel. Ezen az úton számít fontos mérföldkőnek a mostani megállapodás és konferencia-részvétel is.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink