hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kkv-k digitalizációját segítő ötleteket díjaztak

  • adozona.hu

Három kategóriában adták át ma a Nagy Tuning Show díjakat a UPC Magyarország Kft. által meghirdetett, hárommillió forint összdíjazású, kis- és közepes vállalkozások (kkv) digitalizációját, online jelenlétét ösztönző ötletpályázat nyerteseinek.

A UPC által meghirdetett díjat három kategóriában adták át. A Vállalkozás a vállalkozásokért díjat az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. nyerte a munkaügyi ellenőrzésekre való felkészülést segítő, honlapba illesztett hotline funkciójával. A Business Tuning díjat Szabó Gábor László egyéni vállalkozó kapta egyedi készítésű bútorok online értékesítését támogató megoldásáért, az Innovációs díjat pedig a felhasználók által személyre szabható, design cipőket árusító Sevenem Hungary Kft. nyerte.

A világon mindenhol a mikro, kis- és közepes vállalkozások adják a vállalkozások döntő többségét, így Magyarországon is, ahol a  foglalkoztatásnak a 70 százaléka, a hozzáadott értéknek viszont csak alig több mint a fele köthető hozzájuk. Természetes, hogy ezen vállalkozások kevésbé termelékenyek, hatékonyak, digitalizáltak és technológiával kevésbé ellátottak a nagyvállalatokhoz képest, mivel mások a lehetőségeik, nem férnek úgy hozzá a forrásokhoz és a tudáshoz, mint a nagyok. A hazai mikro, kis- és közepes vállalatok az elmúlt 9 évben a gazdasági növekedést és a nagyvállalatok bővülését meghaladó ütemben növekedtek: míg a gazdaság 24 százalékkal erősödött, addig a kkv-k hozzáadott értéke 27 százalékkal, az exportteljesítményük pedig 45 százalékkal nőtt – ecsetelte a díjátadón György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Rámutatott: technológiaváltás előtt állunk, ezért fontos, hogy a kkv-k hatékonysága, egy főre jutó termelékenysége, hozzáadott értéke növekedjen az elkövetkező időszakban. Erről szól a kkv-stratégia is, hogyan segítsenek a kisvállalatoknak abban, hogy megfelelő tudáshoz és tőkéhez jussanak a technológiaváltás levezényléséhez.

Ötletesség és társadalmi hasznosság szempontjából két pályázat – az Innovativy Kft. a nők "nehéz napjait" megkönnyítő speciális termékötlet, valamint a Periodbox és a Zeneszöveg.hu Kft. közösségi kulturális projektje – különdíjban részesült.

A UPC kutatása szerint a felhasználók 80 százaléka igényli az erős online jelenlétet a vállalkozásoktól, miközben a magyarországi kkv-k mindössze 33 százaléka vallja azt magáról, hogy nagyon jól használja az online lehetőségeket a napi üzletmenet során – ismertette Bodon Ildikó, a UPC Magyarország üzleti szolgáltatásokért felelős igazgatója. A kutatás arra is rávilágított, hogy a digitalizációnak üzleti haszna van a kkv-k esetében, mivel az internetet aktívan használó vállalkozások 66 százaléka forgalomnövekedést, 60 százalékuk pedig érdeklődésnövekedést érzékelt az online eszközök használatának köszönhetően.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs