hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt az idő kiszámolni és megfizetni az agrárkamarai tagdíjat

  • adozona.hu

Június elsejével elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíjfizetési határidő július 14. – figyelmeztet a NAK.

A NAK országos küldöttgyűlése tavaly döntött a tagdíjrendszer átalakításáról. Az új szabályozás értelmében a cégek az árbevételük 1,9 ezrelékét fizetik éves tagdíjnak. Az éves minimumtagdíj kerekítve az előző évi bruttó havi átlagkereset 1 százaléka (5 ezer forint), a maximum annak négyszerese (2 050 000 forint).

A tíz éve változatlan tagdíjstruktúra átalakítását az infláció indokolta, de így is több tízezer tagnak kedvezőbb, vagy közel hasonló összegű lesz a tagdíja, mint korábban – ecseteli a kamara.

A NAK közlése szerint a tagság több mint 80 százaléka, mintegy 320 ezer tag részesül tagdíjkedvezményben, amelynek értéke a tavalyi 1 milliárd forintról idén 2 milliárd forintra emelkedik.

Közölték: az adatok módosítására és a kedvezmények pótlékmentes igénybevételére a tagdíjmegállapítási időszak végéig, július 14-éig van lehetőség a köztestület portálján.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-kötelezettség üzembentartó részéről

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Iskolarendszerű képzés költségeinek átvállalása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1