hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Illegális fémtelepen ütött rajta a NAV

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Érden derítettek fel egy, román állampolgárok által illegálisan működtetett fémátvevő telepet, és az ott talált több mint 400 kilogramm fémhulladékot lefoglalták. Az engedély nélkül végzett tevékenység miatt mintegy félmillió forint bírság kiszabása várható.

A NAV pénzügyőrei – közérdekű bejelentés alapján – Érden egy családi háznál tartottak ellenőrzést, ahol – a bejelentés szerint – román állampolgárok fémhulladék felvásárlását végzik engedély nélkül. A ház udvarán közel fél tonna szétválogatott fémhulladékot, azok mérésére szolgáló 4 darab mérleget és a fémhulladék megmunkálására szolgáló szerszámokat találtak.

Az ellenőrzött személy elmondta, hogy az általa értékesíteni kívánt fémhulladékokat lomtalanításokból szerezte be. Mivel a lomtalanításkor kihelyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi, ezért lopás bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést is tesz a NAV.

Az illegális fémkereskedelmi tevékenység gyanúja miatt a NAV pénzügyőrei az udvarban talált fémhulladékot lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak, de mivel a hulladékok gyűjtéséhez, tárolásához és ártalmatlanításához sem volt engedély, ezért még hulladékgazdálkodás megsértése bűncselekmény elkövetése miatt is felelnie kell. Az engedély nélkül folytatott, illegális tevékenység miatt mintegy fél millió forint bírság kiszabása várható.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Villamosenergia-kereskedő – adók

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Gépkocsijavítás fél áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs