hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A Gránit Bank saját tőkéje 52 milliárd forintra nő

  • MTI

A Gránit Bank saját tőkéje 10 milliárd forinttal 52 milliárd forintra nő a Tiberis Digital 2 milliárdos tőkeemelése és a bank első kilenc havi, 8 milliárd forintos adózás utáni eredményének eredménytartalékba helyezése miatt – tájékoztatta a pénzintézet csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a bank csütörtökön megtartott közgyűlésén a részvényesek egyhangú döntéssel megszavazták a Tiberis Digital Kft. 2 milliárd forintos tőkeemelését. A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a bank évközi auditja alapján a január-szeptemberi 8 milliárd forintos adózott eredményének eredménytartalékba helyezését.

A tőkeemelés következtében a Tiberis Digital Gránit Bankban lévő tulajdonrésze 43,2 százalékról 44,8 százalékra nő.

A közgyűlésen Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és kisebbségi részvényese tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy a bank adózás előtti eredménye várhatóan meghaladja a 12 milliárd forintot, a mérlegfőösszege megközelíti az 1000 milliárd forintot. A pénzintézet mind a betét-, mind a hitelszegmensben a bankszektor átlagához képest gyorsabb növekedést és kétszer jobb költséghatékonyságot ért el, kiváló minőségű portfólióval rendelkezik és számos innovatív megoldást vezetett be.

Az elnök-vezérigazgató a közlemény szerint kiemelte: a bank részvényesei továbbra is kiváló befektetésnek tartják a Gránit Bankot, a szavatoló tőke csaknem 30 százalékos növekedését biztosító tőkeemelés és az eredmény visszaforgatása együttesen további dinamikus növekedést tesznek lehetővé a bank számára – olvasható a közleményben.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Kkv-besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Céltartalék követelésre

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs