hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezzel a tudással most pénz lehet nyerni! Diákok is próbálkozhatnak

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával harmadik alkalommal rendezi meg az Országos Bérügyviteli Bajnokságot a NEXON humánügyviteli szolgáltatóvállalat. A tavaly több mint 1000 versenyző részvételével lezajlott szakmai bajnokság célja, hogy felhívja a figyelmet a bérügyvitel területén dolgozó szakemberek munkájának jelentőségére. A versenyre 2014. április 15-éig jelentkezhetnek az érdeklődők, beleértve a főiskolák és egyetemek hallgatóit is.

Április 15-én veszi kezdetét az ötfordulós, bruttó 2 millió forint összdíjazású III. Országos Bérügyviteli Bajnokság.  A NEXON humánügyviteli szolgáltatóvállalat szervezésében, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakmai támogatásával megrendezésre kerülő versenyre – munkaviszonytól, munkatapasztalattól függetlenül – bárki nevezhet, aki otthonosan mozog a bérügyvitel területén, és szívesen megméretteti tudását. A szervezők a felsőoktatásban tanulók jelentkezését is várják.  

A tavaly több mint ezer versenyző részvételével lezajlott országos megmérettetés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a bérügyviteli dolgozók munkájának fontosságára, valamint az adótudatosság növelésének és az önkéntes jogkövetés megszilárdításának jelentőségére.

A verseny első fordulójában a résztvevők négy hónapon keresztül (április, május, szeptember, október) online feladatsorokat oldanak meg, a november 12-ei döntőben pedig a fordulók során a harminc legjobb eredményt elérő versenyző méri össze tudását.

Az idei verseny újdonsága, hogy az online fordulókat követően bérügyviteli klubot tartanak a szervezők. A szakmai esemény alkalmat ad a személyes találkozásra a feladatkészítőkkel, valamint – a BGF és a NAV előadói közreműködésével – a forduló témáihoz kapcsolódó adóellenőrzési tapasztalatok, aktualitások, illetve jogszabályi összefüggések bemutatására, megvitatására. (A szervezők a bérügyviteli klubra a versenyen nem induló érdeklődőket is szeretettel várják.)

Az MKIK oklevéllel ismeri el a bajnokság első tíz helyezettjének teljesítményét, elősegítve szakmai karrierjüket. A 30 legjobb teljesítményt nyújtó versenyző közé bekerülő hallgatói jogviszonyban álló résztvevőnek pedig a NEXON ösztöndíjat, továbbá gyakornoki munkahelyet ajánl fel.

A BGF mindig is nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy képzései a munkaerőpiacon jól hasznosítható tudást biztosítsanak hallgatóinak. Az Országos Bérügyviteli Bajnokság azért is fontos számunkra, mert hallgatóinknak is jó alkalmat kínál arra, hogy ezt a gyakorlatiast tudást hasznosítsák, és elmélyítsék. A legjobban teljesítő hallgatók ráadásul a NEXON által felajánlott gyakornoki programmal későbbi szakmai karrierjüket is megalapozhatják” – hangsúlyozta Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora a verseny kapcsán.

Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető tulajdonosa kiemelte: „A kezdeményezéssel szeretnénk a közvélemény figyelmét is felhívni erre a fontos, de sokszor nem kellően elismert szakmára, egyben megmérettetési és tanulási lehetőséget adni a megcélzott szakembereknek.

A versenyre való jelentkezési határidő április 15-e. Részletes versenyfelhívás az alábbi linken található: www.obb.hu

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Ekho minimálbér alatti jövedelem esetén, arányosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink