hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezek a csapatok küzdenek a PénzSztár fődíjaiért

  • adozona.hu

November 26-án délután 7 csapat szállt versenybe Budapesten a második országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny, a PénzSztár elődöntőjében, ahol az elméleti ismeretek mellett már kreativitásra és előadói készségekre is szükségük volt a versenyzőknek. A végeredmény alapján legjobb négy csapat jutott a december 11-én, ugyancsak Budapesten tartandó országos döntőbe.

A tavalyi sikeres debütálást követően az idei verseny anyagi feltételeit a fő támogató Takarékbank további 15 céggel közösen teremtette elő, és a lebonyolítással a Magyar Pénzügyi Almanachot az idén már 24. alkalommal kiadó TAS-11 Kft-t bízta meg.

Az október 5-ei jelentkezési határidőig 712 négyfős, 14-20 éves középiskolásokból álló csapat regisztrált, a 207 magyarországi mellett két határon túli – zentai és székelyudvarhelyi – középiskolából. 648-an értek el értékelhető eredményt az októberben megrendezett többfordulós internetes előselejtezőkön.

Közülük a legjobb száz csapat mérte össze tudását előbb az október 30-án Budapesten, valamint a 19 megyében megrendezett selejtezőkben, majd a november 13-ai hét magyarországi régióban lebonyolított középdöntőben, végül e hét szerdán a budapesti elődöntőben.

Nagyon izgalmas és szoros küzdelemben dőlt el, hogy melyik négy csapat mérkőzhet meg a december 11-ei budapesti döntőben. A tavalyihoz hasonlóan, ezúttal is egyenlő arányban kerültek a legjobb 4 közé szakközépiskolák (a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, illetve a soproni Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola), valamint gimnáziumok (a miskolci Herman Ottó Gimnázium és a Budapest XVII. kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium) együttesei. Ráadásul három csapat is hármas holtversenyben jutott tovább, amiből arra lehet következtetni, hogy nagy csata várható a döntőben a fődíjakért, a TakarékPont bankkártyán átvehető fejenként 100 ezer forintért és a médiatámogató HVG által felajánlott okostelefonokért, valamint a verseny támogatói által nyújtott további értékes ajándékokért.

Az eredményeket a verseny honlapján, a penzsztar.hu címen, valamint a médiapartner eduline.hu címen lehet részletesen elolvasni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

A kft. eladásra került – mi a teendő ilyenkor?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Háromoszlopos beszámoló?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Parkolás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink