hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ez lesz az adóellenőrök célkeresztjében a héten

 • adozona.hu

Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik április 18-a és 23-a között különböző helyszíneken a NAV revizorai

2017. április 18-23. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békéscsabán és Orosházán ellenőrzik próbavásárlásokkal a személyszállító tevékenységet folytató vállalkozásokat, valamint a piaci kiskereskedelmi tevékenységet végzőket. A vizsgálatok során a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, valamint az online pénztárgép használatát is ellenőrzik a NAV revizorai, pénzügyőrei.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 16. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

 • április 18. (kedd): Gyöngyös, Gyöngyöshalász
 • április 19. (szerda): Heves
 • április 20. (csütörtök): Ecséd
 • április 21. (péntek): Eger, Kerecsend

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az igazgatóság által kijelölt, operatív ellenőrzésekkel érintett kiemelt helyszínek:

 • április 18. (kedd): Szolnok
 • április 19. (szerda): Szajol
 • április 20. (csütörtök): Túrkeve
 • április 21. (péntek): Karcag

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 16. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 •  április 18. (kedd): Szécsény és környéke;
 •  április 19. (szerda): Balassagyarmat, Nógrádkövesd, Bercel, Nógrádsáp;
 •  április 20. (csütörtök): Pásztó, Szurdokpüspöki, Jobbágyi, Egyházasdengeleg;
 •  április 21. (péntek): Salgótarján és környéke.

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózók vonatkozásában vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Idén tavasszal is fokozott ellenőrzést tervez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2017. április 7. és 28. között a megye egész területén.A vizsgálatok elsősorban a húsvéthoz kapcsolódó szezonális termékek, ajándéktárgyak, díszek, húsok, húskészítmények, zöldségek, gyümölcsök, édességek értékesítésével foglalkozó árusokat érintik. Ugyancsak ellenőrzésre számíthatnak a fizetővendéglátással, szálláshely-szolgáltatással, szépészeti és testedzési szolgáltatással, kisállat kozmetikával foglalkozó adóalanyok.

Az ellenőrök a bizonylat kiállítási kötelezettség és a foglalkoztatáshoz fűződő bejelentési kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek jogszerű használatát, illetve a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei az alábbi helyszíneken végeznek ellenőrzéseket az adózók jogkövető magatartásának támogatása, elősegítése érdekében a vendéglátás, szálláshely szolgáltatás, taxisok, pékségek, szépészeti szolgáltatásokat végző adózók körében: 

 • április 18. (kedd):          Balatonalmádi
 • április 19. (szerda):       Pápa
 • április 20. (csütörtök):   Zirc
 • április 21. (péntek):       Veszprém

Az ellenőrzések a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségének ellenőrzésére, az árueredet ellenőrzésére, valamint az online pénztárgép használatával kapcsolatos rendelkezések betartásának ellenőrzésére irányulnak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close