hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Egyszerűsített foglalkoztatás: ennyi a maximálin munkabér

  • Adózóna
4

Mennyi a napi maximális munkabér egyszerűsített foglalkoztatás esetén? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Egyszerűsitett foglalkoztatás esetén mennyi a napi maximális munkabér szakképzettséget igénylő és nem igénylő munkavállaló esetén? Kérem példával bemutatni, ha lehet, mert a mentesített keretösszeg kiszámítása számomra nem érthető.

Az egyszerűített foglalkoztatásról szóló LXXV. törvény 9. § (2) bekezdée értelmében a természetes személynek nem kell jövedelmet megállapítania és bevallást benyújtania, kivéve, ha az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevétele meghaladja az e foglalkoztatás naptári napjai száma és az adóév első napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napibérként meghatározott összegének szorzatát.

Ezt a rendelkezét napi öszegre lebontva az alábbiakat jelenti: Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelmet nem kell bevallani, ha annak napi összege nem haladja meg a minimálbér napi összegét (2013-ban 4510 forintot.)

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (4)
rendre

Én úgy tudom, ha nincs más jövedelme csak alkalmi munkából, akkor egy összeghatárig -mindenképp -adómentes a dolgozónak, függetlenűl attól, hogy naponta 5000, vagy 9000ft-kapott...

pjakabe

Minimálisan kifizethető bér 564Ft/óra 85%-a azaz 479Ft/óra. Max. kifizethető, ami még költségként elszámolható 9.020Ft, az e feletti összeg is kifizethető csak a vállakozás számára nem lesz költség, egyéb adóalapba nem tartozó kiadásként kell könyvelni. Ez a szakképzettség nélküliekre vonatkozik.

Olgi1211

dolgozói oldalról nincs maximum, bármennyi kifizethető. A vállalkozásnak ad költségelszámolási korlátot a társasági adó és az szja törvény azzal hogy a sima minimálbér kétszeresét ha jól emlékszem költségelheti el a többi adóalap növelő tétel lesz. természetesen a dolgozó majd év végén adózni fog ezután , így tehát akár százezereket is lehet keresni.

GéÉva

Ebből még számomra nem derül ki,mennyi a naponta elszámolható munkabér egyszerűsített foglalkoztatás esetén- természetesen a 4.510.-Ft feletti összeg bevallásköteles.( 9.020.-Ft a maximum, a fölötte kifizetett nem számolható el költségként)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Euróalapú szállásadás számlázása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close