hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Csatornafedél, vízelvezető rács, tűzcsap volt a fémkereskedőnél

  • adozona.hu

A NAV pénzügyőrei Budapesten egy fémkereskedelemi telephelyen több mint 5 tonnányi engedélyköteles fémtermék átadását akadályozták meg.

A pénzügyőrök egy budapesti fémkereskedő telephelyén tetten értek egy magánszemélyt, aki éppen fémhulladékként kívánt eladni egy telekommunikációs és ipari elektromos elosztószekrényt. Az ilyen jellegű fémből készült termékeket csak a vámhatósághoz történő előzetes bejelentést, valamint rendőrségi ellenőrzést követően lehet csak értékesíteni. Az átvett termékeket a fémkereskedő ráadásul úgy próbálta meg a vámhatóság elől eltitkolni, hogy azokat fémhulladékként vette nyilvántartásba.

A pénzügyőrök ezt követően átvizsgálták a telephelyet és összesen 5500 kg mennyiségű úgynevezett „érzékeny” terméknek minősülő csatornafedelet, vízelvezető rácsot, ipari elosztó szekrényt és tűzcsapot találtak, amelyeket azonnal lefoglaltak. A fémeszközökről sem a leadó személy, sem a telephely tulajdonosa nem rendelkezett az átvételére vonatkozó vámhatósági engedéllyel. 

A fémkereskedővel szemben fémigazgatási eljárás indult és a kiszabott bírság akár a 2 millió forintot is elérheti. Ezen kívül a pénzügyőrök ismeretlen tettes ellen lopás és orgazdaság bűntett elkövetése miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő helyi iparűzési adó 2023

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő iparűzési adó megosztása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink