hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adótraffipax: ezekre a helyekre biztosan megy ellenőr

  • adozona.hu

Elsősorban a koszorút, mécsest, virágot árusítókat ellenőrzi a következő napokban a NAV, de más tevékenységet folytatóknál is megjelenhetnek az adórevizorok.

A NAV adótraffipax jelentése szerint Hajdú-Bihar megyében a következő településeken számíthatnak adóellenőrzésre:

  • október 24. (szerda)            Debrecen
  • október 25. (csütörtök)       Debrecen
  • október 26. (péntek)           Debrecen
  • október 29. (hétfő)              Hajdúszoboszló, Debrecen
  • október 30. (kedd)               Hajdúböszörmény, Debrecen
  • október 31. (szerda)             Debrecen

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 43. és 44. héten a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat ellenőrzik fokozottan a NAV szakemberei.

A revizorok az üzletekben, kistelepüléseken a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik.

Somogy megyében szintén kiemelt figyelemre számíthatnak a virágot, koszorút és mécseseket árusítók. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Az építőipari tevékenységet végzők is számíthatnak a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzésére.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 24. és 31. között kiemelten ellenőrzik a virág-, koszorú- és ajándékárusokat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (például éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálások végzésére is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2018.10.24.

Dunaföldvár

2018.10.25.

Tamási

2018.10.26.

Bonyhád

2018.10.29.

Dombóvár

2018.10.30.

Paks

2018.10.31.

Szekszárd

Veszprém megyében a 43-44. héten a pápai, veszprémi és a tapolcai járás területén fokozottan ellenőrzik a virág- és koszorúárusokat.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közlekedési költség

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Részvény eladása és osztalék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close