hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adathalászokra figyelmeztet a Díjnet!

  • adozona.hu

Az elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és korábban használt logójával visszaélve, adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek – tájékoztatta e-mailben ügyfeleit a társaság.

A csalók jellemzően – de nem csak – a "djnet @ nakanochiharu.com" címről küldött e-mailben a Díjnettől érkező visszatérítésre ("REFUND") hivatkoznak, és arra kérik az érintetteket, hogy egy "Jelentkezzen be az Online számlázásomba" elnevezésű linkre kattintva lépjenek be. A linkre kattintva a Díjnet Zrt. weboldalának bejelentkezési felületéhez hasonló oldal jelenik meg, így az megtévesztő lehet.

A társaság figyelmezteti ügyfeleit, hogy ne nyissák meg a levelet, illetve ne adják meg se bejelentkezési adataikat, sem bankkártyaadataikat! A Díjnet leszögezi: ügyfeleitől semmilyen esetben sem kér bankkártyaadatokat, tekintettel arra, hogy nem tárolja azokat.

Honnan ismerhető fel az adathalász e-mail?

Mindig ellenőrizze az e-mail feladóját, mert az adathalász e-maileket általában ismeretlen, esetleg idegen nyelvű e-mail-címről küldik! Ezzel szemben a Díjnet Zrt. levelei mindig "@dijnet.hu" végződésű e-mail címről érkeznek.

Az adathalász e-mailekben gyakoriak a helyesírási hibák, magyartalan mondatok és idegen szavak. A Díjnet által küldött tájékoztató e-maileket a társaság mindig a magyar nyelv helyesírási szabályai szerint fogalmazza meg.

Fontos, hogy hasonló levél érkezésekor alaposan vizsgálja meg a belinkelt weboldalt, a Díjnet által küldött levél esetén a weboldalra mutató link mindig a www.dijnet.hu/-val kezdődik, egyéb esetben a linket ne nyissa meg!

Ha valaki gyanús e-mailt kapott a Díjnet nevében, és bizonytalan a valódiságában, akkor azt az [email protected] e-mail-címen tudja jelezni a társaságnak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózás 90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Területalapú támogatás válás esetén

Lepsényi Mária

adószakértő

Lízingből visszavett eszköz

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 április
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetÉs