hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A fővárosban autózókat is érinti: újabb villamospótló szakasz lesz a 4-es és a 6-os vonalán

 • adozona.hu

A Margit körút Széna tér és Török utca közötti szakaszán is elkezdődnek a 4-es és a 6-os villamos nyári felújítási munkái. Ezért 2019. július 6-ától, szombattól – miközben a Dél-Buda és a Corvin-negyed közötti villamospótlás augusztus végéig továbbra is érvényben marad – a vonal ezen szakaszán is pótlóbuszok járnak az iskolakezdésig.

Ahogy a BKK korábban már közölte, a vonalnak ezen a részén utoljára mintegy 20 éve végeztek a jelenlegihez hasonló volumenű rekonstrukciót – most a BKV Zrt. a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cseréli a nagy terhelésű járművek sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát. A felújítás idején a villamosok július 6-ától 10-éig az Oktogon és a Corvin-negyed között, július 11-étől pedig a Margit híd, budai hídfő és a Corvin-negyed között közlekednek; eközben a nagykörúti vonal mindkét végén alacsonypadlós, légkondicionált villamospótló buszokkal lehet utazni, amelyek gördülékeny haladását buszsáv és további forgalomtechnikai intézkedések segítik majd. A 17-es villamos július 6-tól a tanítási szünet végéig rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár. A felújítás ideje alatt az Észak-Budáról a belváros felé utazóknak az M2-es metró, Dél-Buda felől a belvárosba utazóknak pedig az M4-es metró használatát javasolja a BKK. A felújítás miatt korlátozásokra és lassabb haladásra kell számítania az autósoknak is a Margit körúton. A villamospótlás óhatatlanul okoz kényelmetlenségeket a térség közlekedésében, ugyanakkor a közlekedési szolgáltatócégek mindent megtesznek a megszokottnál nehezebb körülmények enyhítése érdekében.

A Margit körúton a Széna tér és Török utca között több mint 800 méter hosszú szakaszon építik át a villamosvágányt, mert az a nagy terhelésű járművek sűrű követése miatt elhasználódott. A vonal ezen részén utoljára 2000-ben, azaz közel húsz éve végeztek a jelenlegihez hasonló volumenű felújítási munkát, azóta csak lokális beavatkozásokra került sor. (A budai fonódó villamoshálózat kialakítása idején átépített vonalszakaszokon ennek megfelelően most nem végeznek felújítást.) A hamarosan kezdődő felújítás során a jelenleginél korszerűbb, könnyebben karbantartható pályát építenek ki, amelynek köszönhetően a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek.

Közösségi közlekedési rend a 4-es és a 6-os villamos vonalán július 6-a hajnaltól 11-e hajnalig

A 4-6-os villamos július 6-án, szombaton hajnali 4 órától 10-én, szerdán 24 óráig minden nap 4 és 24 óra között rövidített útvonalon, a Corvin-negyed és az Oktogon között jár.

 • A Széll Kálmán tér és az Oktogon között 4-6 jelzéssel villamospótló busz közlekedik. A pótlóbuszra
  • az Oktogon felé a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőhely előtt, a Széna téren és a Mechwart ligetnél az éjszakaibusz-megállóban, a Margit híd, budai hídfőnél a villamosmegálló mellett, a Jászai Mari téren a 9-es busz, a Nyugati pályaudvarnál pedig a 923-as busz megállójában lehet felszállni.
  • a Széll Kálmán tér felé az Oktogonnál a 923-as busz megállójában, a Nyugati pályaudvarnál a villamosmegállóban, a Jászai Mari téren a 9-es busz megállójában, a Margit híd, budai hídfőnél a 91-es busz megállójában, a Mechwart ligetnél és a Széna téren a 960-as busz megállójában lehet felszállni.
 • A Pál utca (Corvin-negyed) és dél-budai végállomások között továbbra is pótlóbusz jár, Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel a BKK korábbi közleményében ismertetett közlekedési rend szerint.

Mind az öt éjszaka, július 7-én, 8-án, 9-én, 10-én és 11-én 0–4 óra között a villamos helyett a teljes vonalon villamospótló busz jár 6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és Móricz Zsigmond körtér között.

 • Az éjszaka közlekedő, a villamosvonallal párhuzamosan haladó 6-os villamospótló busz a villamos útvonalát követve közlekedik. A pótlóbuszra
  • a Móricz Zsigmond körtér felé a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőhely előtt, a Széna téren és a Mechwart ligetnél a 960-as busz megállójában, a Margit híd budai hídfőjénél a villamosmegálló mellett, a Margitszigetnél a szigeti bejáró előtt, a Jászai Mari tér és a Mester utca között a 923-as busz megállóiban, a Boráros téren és a Petőfi híd budai hídfőjénél a 918-as busz megállójában, a Budafoki útnál a 6-os villamos megállójában lehet felszállni.
  • a Széll Kálmán tér felé a Móricz Zsigmond körtéren és a Budafoki útnál a 33-as busz megállójában, a Petőfi híd budai hídfőjénél a 918-as busz megállójában, a Boráros térnél a Ferenc körút 1. előtt, a Mester utcától a Jászai Mari térig a 923-as busz megállóiban, a Margit híd budai hídfőjénél a 931-es busz megállójában, a Mechwart ligetnél és a Széna téren a 960-as busz megállójában lehet felszállni.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Visszakerülés kivából a tao hatálya alá.

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Keresetkorlát

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Üzemanyag-megtakarítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close