hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A nap kérdése: lehet-e több számlázórendszert használni?

  • adozona.hu

Adathalász támadás érte egy vállalkozás szervereit, ezért leállította adatközpontjait, és másik számlázórendszerre térne át, így két számlázórendszerből készülnének a számlái. Elfogadható-e ez a számlázási mód? – kérdezte olvasónk. Kelemen László adószakértő válaszolt.

OLVASÓNK KÉRDÉSE:

"Szervereinket adathalász támadás érte, ezért rendszereink védelme érdekében – megelőző jelleggel – leállítottuk adatközpontjainkat. A számlázórendszerünk sem működik. Az informatikusok dolgoznak a probléma megoldásán, de amíg a támadás el nem hárul, másik számlázóprogramra térnénk át. A számlafolytonosságot azáltal biztosítanánk, hogy az új rendszerben a számlasorszám 1-gyel kezdődne, viszont a probléma elhárítását követően visszatérnénk a régi rendszerből történő számlázásra, ahol a számlák sorszáma a rendszerben következő számlasorszámmal folytatódna. Ezzel a megoldással (ebben az évben) két számlázórendszerből készülnének a számláink, mindegyik rendszerben önálló számlasorszámmal. Elfogadható-e ez az eljárás?.

SZAKÉRTŐNK VÁLASZA:

Nincs akadálya annak, hogy egy adóalany több számlázórendszert használjon, feltéve, hogy mindegyik számlázórendszer megfelel a jogszabályi feltételeknek (és képes az online adatszolgáltatásra). A leírt megoldás tehát működőképes.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Tandíj visszafizetése felmondás után

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Irodai adminisztrátor

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs