hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV-ellenőrzések: ezek a helyek lesznek fókuszban a héten

 • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 20. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2022. évi ellenőrzési tevékenysége során folytatja a jogkövető magatartást tanúsító és együttműködő adózók támogatását, míg a szándékos adóelkerülést tanúsító adózókkal szemben határozott, a jogszabályok által biztosított teljes eszköztárral lép fel. Ennek érdekében, a kockázatelemzések alapján a kockázatok súlya és az adózók jogkövetési hajlandósága szerint jogkövetési vizsgálatot, adó-, és vámellenőrzést, vagy támogató eljárást folytat le.

Az ellenőrzési terv letölthető itt.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2022. májusban az alábbi helyszíneken ellenőriznek:

 • május 16. és 20. között Budapest I–V., valamint XIII. kerületében a számítástechnikai eszközöket és alkatrészeket árusító üzletekben, valamint
 • május 25. és 31. között Budapesten az epret és egyéb szezonális gyümölcsöt közterületen értékesítőknél.

A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2022. május 9. és 22. között Budapesten ellenőrzik a pékségeket, péküzemeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az alapanyagok beszerzését vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között ellenőrzik a távol-keleti termékek árusítóit, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban, májusban és júniusban a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilistól szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat. Az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják. A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • 2022. május 17. (kedd): Nemesnádudvar, Sükösd;
 • 2022. május 26. (csütörtök): Bácsalmás, Bácsbokod, Bácsborsód.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májusban a szoláriumoknál és az egyéb, fizikaiközérzet-javító szolgáltatóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai május 16. és 22. között kedden Pécsett, az építőanyag-kereskedésekben, szerdán Mohácson a szoláriumokban és az egyéb, fizikaiközérzet-javító szolgáltatóknál, csütörtökön ismét Pécsett, a Jókai utcai és a Jókai téri vendéglátóhelyeken ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

2022. május 16. és 22. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a cukrászdákban és fagylaltozókban a nyugta- és számlaadást, valamint foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 25. és 28. között a cukrászdákban, illetve a fagylaltárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak szabályszerű bejelentését.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai május 16. és 22. között Szeged belvárosában ellenőriznek. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 16. és 20. között a távol-keleti termékeket árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését. A revizorok továbbá a nyugta- és számlaadást, a munkavállalók bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják az eperárusoknál.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 16-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022 májusában a távol-keleti termékek árusítóit és a taxikat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 16. és 20. között az építőanyag-kereskedéseket és kertészeteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. május 16. és 20. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • 2022. május 16. (hétfő): Szécsényi járás,
 • 2022. május 17. (kedd): Bátonyterenyei járás,
 • 2022. május 18. (szerda): Balassagyarmati járás,
 • 2022. május 19. (csütörtök): Pásztói járás,
 • 2022. május 20. (péntek): Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fagylaltozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 16. és 20. között az alábbi településeken tervezik az uszodatechnikai és kertészeti eszközöket forgalmazók ellenőrzését:

 • 2022. május 16. (hétfő): Nyíregyháza és vonzáskörzete,
 • 2022. május 17. (kedd): Mátészalka,
 • 2022. május 18. (szerda): Tiszavasvári,
 • 2022. május 19. (csütörtök): Kisvárda,
 • 2022. május 20. (péntek): Nyíregyháza és vonzáskörzete.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a szabályos foglalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 16. és 20. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • 2022. május 16. (hétfő): Tolna,
 • 2022. május 17. (kedd): Paks,
 • 2022. május 18. (szerda): Szekszárd,
 • 2022. május 19. (csütörtök): Dombóvár,
 • 2022. május 20. (péntek): Bátaszék.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Fizetővendéglátás

Lepsényi Mária

adószakértő

Katás vállalkozás megszüntetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs