hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV: itt várhatóak helyszíni ellenőrzések a héten

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei folytatják a helyszíni ellenőrzéseket. Ellenőrzések várhatóak a szezonálisgyümölcs-árusoknál, használtruha-kereskedőknél, de természetesen fókuszban maradnak az építkezések is. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követhetik a bevételek alakulását, illetve vizsgálhatják a foglalkoztatás szabályszerűségét is. A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai más helyeken is megjelenjenek.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Kivás adózók ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai 2021 májusától a kivás adózókat ellenőrzik. A NAV munkatársai elsősorban a foglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezményeket, az elhatárolt veszteséget, illetve az új beruházások elszámolását vizsgálják.

DÉL-BUDAPEST

Ellenőrzések a 21–22. héten

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 25. és június 4. között Budapesten az építőanyagot, valamint barkácsfelszereléseket értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Helyszíni ellenőrzések júniusban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
♦ június 7. és 13. között Kiskunmajsa;
♦ június 21. és 27. között Harkakötöny, Zsana, Balotaszállás és Kunfehértó településeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján;
♦ június 2-án (szerdán) Sükösd;
♦ június 8-án (kedden) Császártöltés és Hajós;
♦ június 22-én (kedden) Bácsalmás, Bácsbokod, Bácsborsód településeken pedig az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Különösen azok számíthatnak ellenőrzésre, akiknél az online pénztárgépek bevételi adatai azt indokolják.

Ellenőrzések a nyári időszakban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban, júliusban és augusztusban a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását is.

Ellenőrzések Kiskunhalason

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 31. és június 11. között Kiskunhalason az online pénztárgép használatára kötelezetteket ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását is.

BARANYA MEGYE

Májusi-júniusi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai május 31. és június 6. között szerdán Pécsett, a hús- és hentesáru üzletekben, csütörtökön Magyaregregyen, Szászváron és Mázán az élelmiszerboltokban, pénteken pedig szintén Pécsett, az autómosókban, autókozmetikákban végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Ellenőrzés az ónodi vásáron

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 3-án az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Helyszíni ellenőrzések 2021. június 1. és 2. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 1. és 2. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2021. májusban

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. májusban a megyei szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzések Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 22. héten

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 22. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ május 31. (hétfő): Jászberény és környéke,
♦ június 1. (kedd): Kunszentmárton és környéke,
♦ június 2. (szerda) Tiszafüred és környéke,
♦ június 3. (csütörtök): Szolnok és környéke,
♦ június 4. (péntek): Martfű és környéke.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 21–22. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 25. és június 4. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 22. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. május 31. és június 5. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ május 31. (hétfő): Salgótarjáni járás,
♦ június 1. (kedd): Balassagyarmati járás,
♦ június 2. (szerda): Pásztói járás,
♦ június 3. (csütörtök): Rétsági járás,
♦ június 4. (péntek): Bátonyterenyei járás,
♦ június 5. (szombat): Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a hús- és hentesáruüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések a 22 héten

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 22. héten az alábbi helyszíneken végez ellenőrzéseket:
♦ turkálókban, használt termékeket forgalmazóknál;
♦ „100 forintos” üzletekben;
♦ építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

TOLNA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Tolna megyében

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 31. és június 4. között a ruhaboltokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
♦ 2021.05.31. (hétfő): Dunaföldvár,
♦ 2021.06.01. (kedd): Paks,
♦ 2021.06.02. (szerda): Tamási,
♦ 2021.06.03. (csütörtök): Bonyhád,
♦ 2021.06.04. (péntek): Bátaszék.

VESZPRÉM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Veszprém megyében a 22. héten

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 31. és június 4. között a zöldség- és gyümölcsárusokat, valamint az építőiparban dolgozókat ellenőrzik az alábbi járásokban:
♦ május 31. (hétfő): Balatonfüred és környéke,
♦ június 1. (kedd): Veszprém és környéke,
♦ június 2. (szerda): Pápa és környéke,
♦ június 3. (csütörtök): Tapolca és környéke,
♦ június 4. (péntek): Ajka és környéke.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ZALA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 21. és június 21. között a szezonálisgyümölcs-kereskedőknél végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs