hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV: itt várhatóak helyszíni ellenőrzések a héten

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei folytatják a helyszíni ellenőrzéseket. Ellenőrzések várhatóak a szezonálisgyümölcs-árusoknál, használtruha-kereskedőknél, de természetesen fókuszban maradnak az építkezések is. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követhetik a bevételek alakulását, illetve vizsgálhatják a foglalkoztatás szabályszerűségét is. A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai más helyeken is megjelenjenek.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Kivás adózók ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai 2021 májusától a kivás adózókat ellenőrzik. A NAV munkatársai elsősorban a foglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezményeket, az elhatárolt veszteséget, illetve az új beruházások elszámolását vizsgálják.

DÉL-BUDAPEST

Ellenőrzések a 21–22. héten

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 25. és június 4. között Budapesten az építőanyagot, valamint barkácsfelszereléseket értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik. Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Helyszíni ellenőrzések júniusban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
♦ június 7. és 13. között Kiskunmajsa;
♦ június 21. és 27. között Harkakötöny, Zsana, Balotaszállás és Kunfehértó településeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján;
♦ június 2-án (szerdán) Sükösd;
♦ június 8-án (kedden) Császártöltés és Hajós;
♦ június 22-én (kedden) Bácsalmás, Bácsbokod, Bácsborsód településeken pedig az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Különösen azok számíthatnak ellenőrzésre, akiknél az online pénztárgépek bevételi adatai azt indokolják.

Ellenőrzések a nyári időszakban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban, júliusban és augusztusban a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását is.

Ellenőrzések Kiskunhalason

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 31. és június 11. között Kiskunhalason az online pénztárgép használatára kötelezetteket ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását is.

BARANYA MEGYE

Májusi-júniusi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai május 31. és június 6. között szerdán Pécsett, a hús- és hentesáru üzletekben, csütörtökön Magyaregregyen, Szászváron és Mázán az élelmiszerboltokban, pénteken pedig szintén Pécsett, az autómosókban, autókozmetikákban végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Ellenőrzés az ónodi vásáron

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 3-án az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Helyszíni ellenőrzések 2021. június 1. és 2. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 1. és 2. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2021. májusban

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. májusban a megyei szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzések Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 22. héten

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 22. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ május 31. (hétfő): Jászberény és környéke,
♦ június 1. (kedd): Kunszentmárton és környéke,
♦ június 2. (szerda) Tiszafüred és környéke,
♦ június 3. (csütörtök): Szolnok és környéke,
♦ június 4. (péntek): Martfű és környéke.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 21–22. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 25. és június 4. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 22. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. május 31. és június 5. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ május 31. (hétfő): Salgótarjáni járás,
♦ június 1. (kedd): Balassagyarmati járás,
♦ június 2. (szerda): Pásztói járás,
♦ június 3. (csütörtök): Rétsági járás,
♦ június 4. (péntek): Bátonyterenyei járás,
♦ június 5. (szombat): Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a hús- és hentesáruüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések a 22 héten

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 22. héten az alábbi helyszíneken végez ellenőrzéseket:
♦ turkálókban, használt termékeket forgalmazóknál;
♦ „100 forintos” üzletekben;
♦ építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

TOLNA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Tolna megyében

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 31. és június 4. között a ruhaboltokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
♦ 2021.05.31. (hétfő): Dunaföldvár,
♦ 2021.06.01. (kedd): Paks,
♦ 2021.06.02. (szerda): Tamási,
♦ 2021.06.03. (csütörtök): Bonyhád,
♦ 2021.06.04. (péntek): Bátaszék.

VESZPRÉM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Veszprém megyében a 22. héten

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 31. és június 4. között a zöldség- és gyümölcsárusokat, valamint az építőiparban dolgozókat ellenőrzik az alábbi járásokban:
♦ május 31. (hétfő): Balatonfüred és környéke,
♦ június 1. (kedd): Veszprém és környéke,
♦ június 2. (szerda): Pápa és környéke,
♦ június 3. (csütörtök): Tapolca és környéke,
♦ június 4. (péntek): Ajka és környéke.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ZALA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 21. és június 21. között a szezonálisgyümölcs-kereskedőknél végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kkv-besorolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs