hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt számítsanak adóellenőrre!

  • adozona.hu

Pénztárgéphasználatot, számla és nyugtaadás, alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását ellenőrzi országszerte a legfrissebb adótraffipax szerint a napokban a NAV.

A NAV baranyai munkatársai augusztus 27-ig Komlón, Mánfán, és az ormánsági településeken végeznek ellenőrzéseket és jelen lesznek a rendezvényeken is. Az ellenőrök vizsgálják a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét, és az online pénztárgépek használatát. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók

A Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 23. és 26. között, a Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt fokozottan ellenőrzik a rendezvényre kitelepült kereskedőket és vendéglátó egységeket. Az ellenőrök azt vizsgálják, hogy a gazdálkodók adnak-e nyugtát, bejelentik-e alkalmazottaikat és betartják-e a jövedéki termékek forgalmazására vonatkozó szabályokat.

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 34. héten ellenőrzéseket végeznek a megyében működő személyszállítási szolgáltatást nyújtó adózóknál. Az ellenőrök vizsgálják az online pénztárgépek megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket a következő napokban:

• augusztus 23. szerda:                        Debrecen
• augusztus 24. csütörtök:                    Debrecen
• augusztus 25. péntek:                         Debrecen

A NAV munkatársai az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e az alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére. 

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 34. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

• augusztus 23. (szerda): Hatvan
• augusztus 24. (csütörtök): Parád
• augusztus 25. (péntek): Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 34. héten:

• augusztus 23. (szerda):      Jászberény
• augusztus 24. (csütörtök): Kunszentmárton
• augusztus 25. (péntek):     Törökszentmiklós

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 34. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

• augusztus 23. (szerda): Szurdokpüspöki és környéke
• augusztus 24. (csütörtök): Pásztó és környéke
• augusztus 25. (Péntek): Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban a kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), valamint az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a különböző rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az összehangolt ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.
 
A Zala Megyei Adóigazgatóság továbbra  is kiemelten ellenőrzi a fürdők, strandok és uszodák területén működő vendéglátóhelyeket, szolgáltatókat és kereskedelmi üzleteket. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások mellett forgalomszámlálásra, az online pénztárgépek használatának-, az áruk eredetének ellenőrzésére és az alkalmazottak szabályszerű bejelentésének vizsgálatára is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kapcsolt vállalkozás kft. és egyéni vállalkozás között

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close