47 találat a(z) taxi cimkére

Fővárosi Közgyűlés: mikro- és kisvállalkozóknak kedvezményes bérleti díj, taxiknak engedmény a drosztdíjból Cikk

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel kedvezményes bérleti és közterület-használati díjjal segítik Budapesten a turisztikai ágazat mikro- és kisvállalkozóit, valamint a taxisok is engedményt kapnak a drosztdíjból – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Újabb támogatási pénz elektromos járművek beszerzésére Cikk

A kormány Klíma- és Természetvédelmi Akcióterve részeként meghirdetett, 5 milliárd forintos keretösszegű elektromosjármű-vásárlást támogató pályázata nagy sikerrel zárult. A kormány döntése alapján mintegy 882 millió forinttal emeljük a pályázati keretösszeget, így a kiírási feltételnek megfelelően benyújtott összes pályázat támogatásban részesülhet – mondta az MTI-nek nyilatkozva Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Taxisok számlázása, bizonylatolása Kérdés

Törlesztési haladék, egyes ágazatokban bér- és adóterhek mérséklése – megjelent a kormányrendelet Cikk

Rendeletet hozott a kormány „A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről” címen. A 2020. március 19-étől hatályos jogszabály a Magyar Közlöny 2020/47. számában olvasható.

Betiltották az Ubert Londonban Cikk

Nem hosszabbította meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber hétfőn lejárt taxiszolgáltatási engedélyét.

Ezért vontak be taxis rendszámokat az ellenőrök Cikk

Május óta harmincöt taxi rendszámát vonta be a fokozott ellenőrzéseket végző hatóság – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

Taxis iparűzési adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni az alábbi témában. Adott egy dunakeszi székhellyel rendelkező katás egyéni vállalkozó taxis, aki a Fővárosi Önkormányzathoz is be van jelentkezve, mivel az engedélyét csak Budapestre és Pest Megye bizonyos településeire kapta meg. Dunakeszi nincs köztük, ott a taxiórát nem is kapcsolhatja be. Budapesten megfizeti az évi 50 ezer forint tételes katát, de ugyanezt Dunakeszi is kéri tőle. Ez így jogos? Milyen törvényre hivatkozva? Sajnos hosszas utánaolvasás után sem találtam erre vonatkozóan semmit, az Dunakeszi Önkormányzatnál pedig a válasz a "csak, mert így van." Nagyon köszönöm segítségüket! Üdvözlettel Kelemenné Takács Henrietta

Határozatlan idejű sztrájkba léptek a barcelonai taxisok Cikk

Határozatlan idejű sztrájkba léptek péntek délután a barcelonai taxisok, miután a katalán kormány nem fogadta el az alternatív közösségi személyszállítás (Uber, Cabify) korlátozására vonatkozó összes követelésüket.

Elindult az első önvezető technológiával felszerelt taxiszolgáltatás Japánban Cikk

Hétfőn kísérleti jelleggel elindult az első önvezető technológiával felszerelt taxiszolgáltatás Tokióban, ahol a 2020-as nyári olimpián és a paralimpián már teljes üzemmel szeretnék működtetni a rendszert.

Konkurenciát kap az Uber Nagy-Britanniában Cikk

Konkurenciát kap Nagy-Britanniában az Uber. Az Ola indiai taxiszolgálat egy hónapon belül megkezdi működését Dél-Walesben, majd Manchesterben, és szerdán ismertté vált tervei szerint az év végére szerte az országban jelen lesz.

Taxi személygépjármű vásárlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személygépjárműre kötött tartós bérleti szerződést, amelyet taxiként üzemeltetett. Letelt a bérleti díj és maradványértéken megvásárolta az autót a kft. Továbbra is taxiként használja. Kérdés: A vételár áfája levonható-e ebben az esetben? Kell-e cégautóadót fizetni utána? Üzemanyag áfája levonható-e, amennyiben csak taxiként használja az autót? Kérem mielőbbi válaszát! Tisztelettel.

Taxiórazárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy a taxióranyugtát és a pénztárgépnyugtát is oda kell adni az utasnak, vagy csak a pénztárgépnyugtát? A taxiórazárás mindennap kötelező? Válaszukat előre is köszönöm.

Mától drágul a fővárosi taxizás Cikk

Vasárnaptól drágább Budapesten taxival utazni.

GDPR – taxisoknak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az adatkezelés eddigi tudásom szerint személyes adatokra vonatkozik. Kell-e szabályzat egy egyéni vállalkozó taxisnak, akinek nincs alkalmazottja, de mondjuk egy magánszemély számlát kér, és azon vannak személyes adatok? Előre is köszönöm: Kissné

Cégautóadó-fizetési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. magánszemély tulajdonában lévő autót használ cégben taxiként, de nem fizet bérleti díjat utána, akkor kinek kell megfizetni a cégautóadót, a magánszemélynek, vagy a cégnek? Az üzembentartó a cég, a tulajdonos a magánszemély. Előre is köszönöm a választ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Napelemrendszer-aktiválás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Értékcsökkenési leírás helyesbítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Alapítványi számlázás – gazdasági tevékenység?

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close