Ezeken a helyszíneken razziázhatnak a NAV ellenőrei a héten

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei nyáron sem tétlenek. Nyáron a Leginkább a strandok, fürdők, vendéglátóhelyek, fagylaltozók, cukrászdák, zöldség- és gyümölcsárusok ellenőrzése van a fókuszban. Ezeken a helyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják elsősorban. Természetesen a fentieken nem zárják ki, hogy a revizorok máshol is megjelenjenek.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Katás szerződések vizsgálata

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kataalanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében.

DÉL-BUDAPEST

Ellenőrzések a 31. héten

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 27. és 31. között a budapesti strandokon és azok környékén működő árusokat és szolgáltatókat ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatával kapcsolatos előírások betartását, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Július 13. és 31. között várható ellenőrzések

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 13. és 31. között a megye vendéglátóhelyeit, a mozgó vidámparkokat, a kerékpár- és rollerkölcsönzőket, a lovaskocsis túraszervezőket, a szabadstrandok és fürdők területén üzemelő adózókat, a fagyizókat, illetve a cukrászdákat ellenőrzik. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai nyáron a szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületen. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Vizsgálatokra számíthatnak még az építkezéseken dolgozó kivitelező vállalkozások is.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

BARANYA MEGYE

Júliusi-augusztusi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai július 27. és augusztus 2. között, hétfőn Pécsett, Mohácson és Szigetváron a fagylaltozóknál, szerdán pedig Pécsett, Orfűn, Villányban és Harkányban a kerékpárkölcsönzőknél ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

BÉKÉS MEGYE

Július 27. és 31. között várható helyszíni ellenőrzések

2020. július 27. és 31. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a szezonális zöldség- és gyümölcsárusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületeken. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Ellenőrzés az ónodi vásáron

A Nemzet Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. augusztus 6-án az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Strandok ellenőrzése

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. augusztus 10. és 14. között az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken – Miskolcon, Sárospatakon, Tiszaújvárosban, Bogácson és Mezőkövesden – található strandokon, illetve a megyében található bányatavaknál ellenőrzik a kereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

CSONGRÁD MEGYE

Fokozott ellenőrzés Csongrád-Csanád megyében 2020. augusztus 10. és 13. között

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai augusztus 10. és 13.között fokozottan ellenőrzik a megyében a strandok, fürdők területén és azok környékén működő adózókat. Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek áfagyűjtőinek használatát vizsgálják.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Adótraffipax 2020. július 28. és 30. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. július 28. és 30. között Hajdúszoboszlón ellenőrzi a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését. Az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, valamint az online pénztárgépekből érkezett adatok alapján kockázatos adózók számíthatnak vizsgálatra.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2020. július

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. júliusban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik a cukrászdát, fagylaltozót üzemeltető vállalkozásoknál.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzési helyszínek július hónapban

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a közterületeken, strandokon, fürdők területén értékesítést végző vállalkozásokat ellenőrzik a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 30–32. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 20. és augusztus 7. között a strandokon és a turisztikailag frekventált helyeken ellenőrzik a vendéglátókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 31. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. július 27. és 31. között az alábbi helyeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ július 29. (szerda) Balassagyarmati járás,
♦ július 30. (csütörtök) Pásztói járás,
♦ július 31. (péntek) Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

SOMOGY MEGYE

ADÓtraffipax: 31. hét

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 31. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz: strandok, fagylaltozók, cukrászdák.

Emellett az ételkiszállítással foglalkozó vendéglátók és az építőipari vállalkozások is számíthatnak ellenőrzésre.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV munkatársai a kereskedelmi- és vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatás és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 20. és 31. között a strandokon és fürdőkben ellenőriznek. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

♦ 2020.07.29. Dombóvár-Gunaras
♦ 2020.07.30. Fadd-Dombori
♦ 2020.07.31. Szekszárd

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 13. és 31. között a Balaton-parti településeken ellenőrzik a vendéglátóhelyeket és a strandok környékén működő kereskedőket. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

ZALA MEGYE

Balaton-parti ellenőrzések Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 20. és augusztus 2. között a Balaton-parti településeken ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, üzleteket, alkalmi árusítókat, valamint a strandokon és azok környékén működő vállalkozásokat.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozási besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Magánszemély ingatlan-bérbeadása cégnek

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close