hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezeken a helyeken számíthatnak NAV-ellenőrzésekre a héten

 • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 13. héten.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2022. április 5. és 14. között Budapest I–V., valamint XIII. kerületében a piacokon és a kitelepüléseken elsősorban a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek értékesítőinél ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban, májusban és júniusban a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását.

2022.03.26.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • 2022. április 5. (kedd) és 12. (kedd): Kecskemét,
 • 2022. április 26. (kedd): Baja.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 4. és 10. között kedden Pécsett, az ékszerboltokban, szerdán Bólyban, a Rákóczi Ferenc és a Szabadság utcai üzletekben, csütörtökön pedig Pécsett, a Ferencesek és az Irgalmasok utcájának vendéglátóhelyein ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

2022. április 4. és 8. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei zöldség- és gyümölcsárusoknál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.

2022. április 11. és 15. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a piacokon ellenőrzik az adóköteles tevékenységek bejelentését, valamint a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését.

2022. április 19. és 22. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a távol-keleti árukat értékesítőknél vizsgálják az online pénztárgép használatának szabályszerűségét és a foglalkoztatottak bejelentését.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 7-én az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését a kereskedőknél és vendéglátóknál.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 12. és 14. között és 16-án vizsgálják a megye területén a füstölt és húsáruk, a tojás, az édesség és a primőr zöldségek árusítóinál a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai április 5-én és 6-án Domaszéken, Mórahalmon és Ásotthalmon ellenőriznek. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 7-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 8. között az autó- és gumiszervizeket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. április 4. és 8. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • 2022. április 4. (hétfő): Balassagyarmati járás,
 • 2022. április 5. (kedd): Pásztói járás,
 • 2022. április 6. (szerda): Rétsági járás,
 • 2022. április 7. (csütörtök): Szécsényi járás,
 • 2022. április 8. (péntek): Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kertészetekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 14–15. héten a húsvéthoz kapcsolódó helyszíneken ellenőriz:

 • füstölt árut értékesítőknél,
 • tojás, édesség, szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítóknál,
 • kitelepüléseken, piacokon, vásárokon.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 10. között a megye területén ellenőrzik az ünnephez köthető szezonális termékek árusítóit és a zöldség-gyümölcsárusító kis- és nagykereskedéseket is. A revizorok vizsgálják a szabályos foglalkoztatást, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, illetve a vendéglátók és a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 14. között az ajándék-, hús- és édességárusokat ellenőrzik. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • 2022. április 04. (hétfő): Dunaföldvár;
 • 2022. április 05. (kedd): Bonyhád;
 • 2022. április 06. (szerda): Tolna;
 • 2022. április 07. (csütörtök): Dombóvár;
 • 2022. április 08. (péntek): Paks;
 • 2022. április 11. (hétfő): Simontornya, Pincehely;
 • 2022. április 12. (kedd): Dombóvár;
 • 2022. április 13. (szerda): Szekszárd;
 • 2022. április 14. (csütörtök): Tamási.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 20. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek üzemeltetését, valamint a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Befejezetlen beruházás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Energia-nyilatkozat – lakossági fogyasztó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyéni cég kft.-vé átalakulás és a tao

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs