hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezeken a helyeken razziáznak a NAV revizorai a héten

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei folytatják Pest megyében a kocsmák ellenőrzését, de a mindenszentek közeledtével fókuszba kerülnek a virágboltok, koszorúkészítők is. A helyszínen vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrizhetik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Az adóellenőrök a hét valamennyi napján és a fentieken túl más gazdasági tevékenységet folytató vállalkozásoknál is végezhetnek vizsgálatokat.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Kivás adózók ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai 2021 májusától a kivás adózókat ellenőrzik. A NAV munkatársai elsősorban a foglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezményeket, az elhatárolt veszteséget, illetve az új beruházások elszámolását vizsgálják.

DÉL-BUDAPEST

Ellenőrzések 2021. október 18-ától

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Bevetési Igazgatósága munkatársai 2021. október 18. és december 18. között ellenőrzik a jövedéki termékeket forgalmazó budapesti kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok a pénzügyőrökkel közösen elsősorban a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Ellenőrzések 2021. júniusától

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

KELET-BUDAPEST

Ellenőrzések október végén

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és október 29. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándék árusokat, kereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Helyszíni ellenőrzések októberben

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését: október 28. (csütörtök) Kisszállás, Mélykút.

Októberben jellemzően a villamossági és a számítástechnikai szaküzletek számíthatnak ellenőrzésre.

BARANYA MEGYE

Októberi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai október 25. és 31. között szerdán Pécsett, a gyógynövényboltokban, csütörtökön Sásdon és Vásárosdombón, a vendéglátóhelyeken ellenőriznek. Pénteken a megye egész területén ellenőrzésekre számíthatnak a zöldség-, gyümölcs-, virág-, koszorú-, mécses-, és ajándékkereskedők. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Októberi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai október 18. és 24. között kedden Pécsett, a személyszállítókat, csütörtökön Mohácson, a mobiltelefon-szaküzleteket, pénteken pedig Pécsett, az Árkád Bevásárlóközpont vendéglátóhelyeit ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

BÉKÉS MEGYE

Október végi ellenőrzések

2021. október 25. és 29. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágboltokban, valamint a dísznövény- és koszorúárusoknál a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Október végi ellenőrzések

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 27. és 29. között a virágot, koszorút, mécsest értékesítő vállalkozóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések 2021. október 11. és 31. között a közterületen és piacokon a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, illetve mindenszentek közeledtével a koszorút, virágot és mécsest értékesítőknél

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 11. és 31. között a közterületen és piacokon ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve mindenszentek közeledtével a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket. A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

Virágüzletek és koszorúárusok ellenőrzése október 25. és november 1. között

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és november 1. között a megyei virágüzleteket és koszorúárusokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések Heves megyében 2021. októberben

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzések Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 42–43. héten

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 31. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és mécses árusokat, kereskedőket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 43–44. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 25. és november 5. között a virágot, koszorút, mécsest értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

PEST MEGYE

Mindenszentek

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és november 7. között a virágkereskedéseket ellenőrzik a megyében. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Somogy megyében a 42–43. héten

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 42. és 43. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

  • vendéglátóknál az alkalmazottak bejelentéseit,
  • jövedéki kiskereskedőknél,
  • építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

TOLNA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Tolna megyében (42. és 43. hét)

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 29. között a virág- és koszorúárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják üzletekben és közterületen is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2021.10.25. (hétfő): Nagydorog,
  • 2021.10.26. (kedd): Bonyhád,
  • 2021.10.27. (szerda): Dombóvár,
  • 2021.10.28. (csütörtök): Simontornya,
  • 2021.10.29. (péntek): Bátaszék.

VAS MEGYE

Helyszíni ellenőrzések októberben

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. októberében a zöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

VESZPRÉM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Veszprém megyében a 42–43. héten


A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és 22. között az ajkai, a tapolcai és a balatonfüredi járásokban, míg október 25. és 29. között a pápai, a veszprémi és a balatonalmádi járásokban ellenőrzik a virágárusokat és koszorúkészítőket. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ZALA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében a 42.–43. héten

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. október 18. és 31. között a koszorút, virágot, mécsest értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. szeptember 29. és október 29. között az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét, a nyugta- és számlaadást, a nyilvántartások vezetését vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kata csedre való jogosultság évközi szüneteléssel?

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs