hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezeken a helyeken bizton számíthatnak a NAV ellenőreire

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei folytatják a nyári ellenőrzéseket. Augusztus elején még mindig fókuszban vannak a strandok, fürdők, vendéglátóhelyek, fagylaltozók, cukrászdák, zöldség- és gyümölcsárusok, de megkezdődtek az iskolakezdéssel kapcsolatban a tanszer-, papír- és írószer-kereskedők látogatásai is. A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, de vizsgálhatják az alkalmazottak bejelentését is. Természetesen a fentieken nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is lecsapjanak.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Katás szerződések vizsgálata

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kataalanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében.

ÉSZAK-BUDAPEST

Augusztusi ellenőrzések

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. augusztusban a Budai Várban, valamint a Duna-korzón és környékén ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatás szabályszerűségét. Vizsgálatokra számíthatnak még az építkezéseken dolgozó vállalkozások is.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Ellenőrzések augusztusban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztusban a megye vendéglátóhelyein ellenőriznek. Az ellenőrök egyebek mellett vizsgálják a kedvezményes áfakulcsok használatának szabályszerűségét, továbbá forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Ellenőrzések a nyári időszakban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai nyáron a szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületen. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Vizsgálatokra számíthatnak még az építkezéseken dolgozó kivitelező vállalkozások is.

BARANYA MEGYE

Augusztusi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai augusztus 3. és 9. között szerdán Pécsett, az edzőtermekben, csütörtökön pedig Mohácson, a Szabadság utcai és a Jókai utcai vendéglátóhelyeken végeznek próbavásárlásokat. A revizorok vizsgálják a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint az áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

BÉKÉS MEGYE

Augusztus 3. és 7. között várható helyszíni ellenőrzések

2020. augusztus 3. és 7. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai fagylaltozókat, cukrászdákat ellenőriznek a megye egész területén. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Ellenőrzés az ónodi vásáron

A Nemzet Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. augusztus 6-án az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Strandok ellenőrzése

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. augusztus 10. és 14. között az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken – Miskolcon, Sárospatakon, Tiszaújvárosban, Bogácson és Mezőkövesden – található strandokon, illetve a megyében található bányatavaknál ellenőrzik a kereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE

Fokozott ellenőrzés Csongrád-Csanád megyében 2020. augusztus 10. és 13. között

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai augusztus 10. és 13. között fokozottan ellenőrzik a megyében a strandok, fürdök területén és azok környékén működő adózókat. Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek áfagyűjtőinek használatát vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések 2020. augusztus 3. és 7. között a szabadidő- és sporteszközök bérbeadóinál

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. augusztus 3. és 7. között a szabadidő- és sporteszközök bérbeadóit ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Adótraffipax 2020. augusztus 3. és 4. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. augusztus 3. és 4. között a fagylaltozókat, valamint a közterületeken, strandokon, fürdőkben értékesítő vállalkozásokat ellenőrzi a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzési helyszínek 32. hét

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ augusztus 3. (hétfő): Jászberény és környéke,
♦ augusztus 4. (kedd): Karcag és környéke,
♦ augusztus 5. (szerda): Kunszentmárton és környéke,
♦ augusztus 6. (csütörtök): Mezőtúr és környéke,
♦ augusztus 7. (péntek): Szolnok és környéke.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak szabályszerűségét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 30–32. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 20. és augusztus 7. között a strandokon és a turisztikailag frekventált helyeken ellenőrzik a vendéglátókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 32. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. augusztus 3. és 7. között az alábbi helyeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ augusztus 3. (hétfő): Balassagyarmati járás,
♦ augusztus 4. (kedd): Pásztói járás,
♦ augusztus 5. (szerda): Szécsényi járás,
♦ augusztus 6. (csütörtök): Salgótarjáni járás,
♦ augusztus 7. (péntek): Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség-, gyümölcs-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

Iskolakezdés

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2020. augusztus 3-ától szeptember 9-éig a tanszer-, papír- és írószer-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

SOMOGY MEGYE

ADÓtraffipax: 32. hét

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten az alábbi helyszíneken végez ellenőrzést:
♦ szezonálisgyümölcs-árusoknál,
♦ strandok környékén és turisztikailag frekventált területeken működő vendéglátóknál.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

Az NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ augusztus 3. (hétfő): Baktalórántháza, Petneháza;
♦ augusztus 4. (kedd): Nyírlugos, Nyírbéltek;
♦ augusztus 5. (szerda): Rakamaz, Tímár,
♦ augusztus 6. (csütörtök): Nyírcsaholy, Nagyecsed;
♦ augusztus 7. (péntek): Nyírtelek.

A NAV munkatársai az építőipari alkalmazottak bejelentéseit, valamint a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek nyugta- és számlaadását és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják.

VESZPRÉM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Veszprém megyében a 32. héten

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. augusztus 3. és 7. között a balatonalmádi és balatonfüredi járásokban ellenőrzik a vendéglátóhelyeket. A korábban mulasztó vállalkozások ismételt ellenőrzésre számíthatnak.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alvállalkozó egyéni vállalkozó és munkaviszony

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink