hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az adóellenőrök is hangolnak a VOLT-ra

  • adozona.hu

Nemcsak a zenészek és a fesztiválozó százezrek, hanem az adórevizorok is hangolnak már a soproni VOLT fesztiválra: fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, a vendéglátó egységeket, az élelmiszerüzleteket és a taxisokat. Az ország más területin várható adóellenőrzések tervezett helyszíneit is közzétette friss listájában a NAV.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai június 25. és 27. között Komlón, Pécsváradon, Szigetváron, és Villányban végeznek helyszíni ellenőrzéseket. 

Komlón a használtcikk-kereskedők és egyéb kiskereskedők számíthatnak a ellenőrzésre. A revizorok különösen a számla- és nyugtaadást,  és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.  Pécsváradon és Szigetváron a vendéglőkben, cukrászdákban az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják a revizorok. Villányban elsősorban a szőlő-és bortermelőknél, valamint a fagylaltárusoknál jelenhetnek meg  a hivatal munkatársai, ahol elsősorban a számla- és nyugtaadást vizsgálják.

Június 28. és  július 1. között Magyarhertelenden, Sásdon, Siklóson, Szigetváron, valamint a megyeszékhelyen végeznek helyszíni vizsgálatokat a baranyai revizorok. 

Az ellenőrzésekkor a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az online pénztárgép használatát vizsgálják a revizorok elsősorban a vendéglátóegységekben, a fagylaltárusoknál, a zöldség-, gyümölcs-, illetve a strandcikk-kereskedőknél. 

A NAV munkatársai ezen időszakban a megye más településein is végezhetnek ellenőrzéseket, különösen a nagyobb rendezvényeken lehet számítani az adóhatóság jelenlétére.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei 2018. június 25. és 29. között a Velencei-tónál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást szabályszerűségét, illetve forgalomszámlálást végeznek.

Győr-Moson-Sopron megye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. június 26. és 30. között a Sopronban ebben az időpontban rendezendő VOLT fesztivál ideje alatt fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, a vendéglátó egységeket, az élelmiszerüzleteket és a taxisokat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. júniusban fokozottan ellenőrzik a megye területén a cukrászdákat, fagylaltozókat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken lehet adóellenőrökre számítani a 26. héten:

– június 25. (hétfő): Törökszentmiklós és környéke
– június 26. (kedd): Kunszentmárton és környéke
– június 27. (szerda): Jászberény és környéke
– június 29. (péntek): Szolnok és környéke

A revizorok az üzletekben a készpénzkészletet, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik, valamint forgalomszámolásokat is végeznek.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság június 25. és 28. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– június 25. (hétfő) Szécsény és környéke
– június 26. (kedd) Balassagyarmat és környéke
– június 27. (szerda) Bátonyterenye és környéke
– június 28. (csütörtök) Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei június 30-áig kiemelten ellenőrzik a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság a következő helyszíneken végez ellenőrzéseket a 26-27. héten: 

• Balaton-parti települések,
• rendezvények, fesztiválok,
• szezonálisgyümölcs-kereskedők alkalmi standjai. 

A rendezvényeken, a szezonálisgyümölcs-kereskedőknél és különféle üzletekben, vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok. 

Kockázatelemzés alapján ellenőrzésre kerülnek azok a pénztárgépek, amelyeket az adózók úgy helyeztek újra forgalomba, hogy a szüneteltetés megszűnését nem jelentették be. 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kft.-tag földvásárlása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő egyéni vállalkozó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Járulékfizetés 2021-ben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close