hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az adóellenőrök is hangolnak a VOLT-ra

  • adozona.hu

Nemcsak a zenészek és a fesztiválozó százezrek, hanem az adórevizorok is hangolnak már a soproni VOLT fesztiválra: fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, a vendéglátó egységeket, az élelmiszerüzleteket és a taxisokat. Az ország más területin várható adóellenőrzések tervezett helyszíneit is közzétette friss listájában a NAV.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai június 25. és 27. között Komlón, Pécsváradon, Szigetváron, és Villányban végeznek helyszíni ellenőrzéseket. 

Komlón a használtcikk-kereskedők és egyéb kiskereskedők számíthatnak a ellenőrzésre. A revizorok különösen a számla- és nyugtaadást,  és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.  Pécsváradon és Szigetváron a vendéglőkben, cukrászdákban az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják a revizorok. Villányban elsősorban a szőlő-és bortermelőknél, valamint a fagylaltárusoknál jelenhetnek meg  a hivatal munkatársai, ahol elsősorban a számla- és nyugtaadást vizsgálják.

Június 28. és  július 1. között Magyarhertelenden, Sásdon, Siklóson, Szigetváron, valamint a megyeszékhelyen végeznek helyszíni vizsgálatokat a baranyai revizorok. 

Az ellenőrzésekkor a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az online pénztárgép használatát vizsgálják a revizorok elsősorban a vendéglátóegységekben, a fagylaltárusoknál, a zöldség-, gyümölcs-, illetve a strandcikk-kereskedőknél. 

A NAV munkatársai ezen időszakban a megye más településein is végezhetnek ellenőrzéseket, különösen a nagyobb rendezvényeken lehet számítani az adóhatóság jelenlétére.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei 2018. június 25. és 29. között a Velencei-tónál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást szabályszerűségét, illetve forgalomszámlálást végeznek.

Győr-Moson-Sopron megye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. június 26. és 30. között a Sopronban ebben az időpontban rendezendő VOLT fesztivál ideje alatt fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, a vendéglátó egységeket, az élelmiszerüzleteket és a taxisokat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. júniusban fokozottan ellenőrzik a megye területén a cukrászdákat, fagylaltozókat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken lehet adóellenőrökre számítani a 26. héten:

– június 25. (hétfő): Törökszentmiklós és környéke
– június 26. (kedd): Kunszentmárton és környéke
– június 27. (szerda): Jászberény és környéke
– június 29. (péntek): Szolnok és környéke

A revizorok az üzletekben a készpénzkészletet, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik, valamint forgalomszámolásokat is végeznek.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság június 25. és 28. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– június 25. (hétfő) Szécsény és környéke
– június 26. (kedd) Balassagyarmat és környéke
– június 27. (szerda) Bátonyterenye és környéke
– június 28. (csütörtök) Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei június 30-áig kiemelten ellenőrzik a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság a következő helyszíneken végez ellenőrzéseket a 26-27. héten: 

• Balaton-parti települések,
• rendezvények, fesztiválok,
• szezonálisgyümölcs-kereskedők alkalmi standjai. 

A rendezvényeken, a szezonálisgyümölcs-kereskedőknél és különféle üzletekben, vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok. 

Kockázatelemzés alapján ellenőrzésre kerülnek azok a pénztárgépek, amelyeket az adózók úgy helyeztek újra forgalomba, hogy a szüneteltetés megszűnését nem jelentették be. 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Pénztárgép használata

Bunna Erika

adótanácsadó

Facebook-hirdetés számlájának elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close